Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μην ψάχνετε πώς κινητοποιούνται οι μαθητές, ψάξτε το ΓΙΑΤΙ!

 

 

Σε σχόλιο του σχετικά με την κυβερνητική προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης του αγώνα των μαθητών το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Η κυβέρνηση, αφού επέλεξε να επιτεθεί στο αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών να έχουν ένα ασφαλές σχολείο, τώρα επιτίθεται και στο αυτονόητο δικαίωμά τους να το διεκδικήσουν! Εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ορισμένοι διευθυντές, και τοπικοί παράγοντες κυριολεκτικά έχουν πιάσει ''στασίδι'' έξω από τα σχολεία, προσπαθώντας είτε να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για μέτρα προστασίας της υγείας των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, είτε να τον συκοφαντήσουν, ταυτίζοντάς τους με ''αρνητές μάσκας''.

Το δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση και υγεία δεν καταστέλλεται! Η φωνή τους κάτω από τη μάσκα και δυναμώνει και ακούγεται. Αύριο, στα μαθητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν δυναμική απάντηση, ενώνοντας τη φωνή τους με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που απεργούν για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πριν είναι πολύ αργά...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου