Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

«Έφυγε» ο σύντροφος Γιάννης Καρκατζούνης



Η Κ.Ο. Ωραιοκάστρου με θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Γιάννη Καρκατζούνη.

Δύο χρόνια το πάλεψες αλλά τελικά σε νίκησε. Γιάννη μου ήσουν φίλος, σύντροφος και πατέρας όλων μας. Πιστός στο κόμμα και τις ιδέες του μέχρι το τέλος. Εσύ που με τα λόγια σου και τις πράξεις σου μας έκανες να το αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο, να πεισμώνουμε και να αγωνιζόμαστε περισσότερο.

«Ο σύντροφος Γιάννης γεννήθηκε στην Αγγίστα Σερρών στις 17 Νοέμβρη του 1950. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και βγήκε από μικρός στη βιοπάλη. Εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, αγρότης στην Αγγίστα ως τα 44 και στη συνέχεια μετακόμισε με την οικογένειά του ως εργάτης σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1983 και συνέβαλε σημαντικά στην οικοδόμηση του Κόμματος στην περιοχή του Παγγαίου και ευρύτερα στο Νομό Σερρών. Διατέλεσε μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Παγγαίου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ. Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, συγκρούστηκε με τον οπορτουνισμό και συνέβαλε στην ανασύνταξη των Οργανώσεων του ΚΚΕ στο Παγγαίο. Στη συνέχεια διατέλεσε μέλος του Γραφείου και γραμματέας της ΚΟΒ Ωραιοκάστρου. Πιστός στο Κόμμα ως το τέλος της ζωής του.

Ολημερίς στο χωράφι, στο γιαπί και το εργοστάσιο, αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της ζωής, δεν έπαψε ποτέ να προσφέρει στο Κόμμα. Ιδιαίτερη συμβολή είχε και στην ανάπτυξη των αγροτικών αγώνων στην περιοχή του Παγγαίου, στα μπλόκα, στις διαδηλώσεις. Πάντα στο νου του είχε τη νεολαία, το μέλλον του Κόμματος, όπως έλεγε. Οι σύντροφοι της ΚΝΕ τον θυμούνται δίπλα τους στις προφεστιβαλικές, τα κάλαντα, τις αφισοκολλήσεις.

Άνθρωπος της προσφοράς και του αγώνα σε όλη του τη ζωή έδωσε και την τελευταία μάχη με δύναμη και χαμόγελο. Θα τον θυμόμαστε και πάντα θα συντροφεύει τους αγώνες μας. Στην συντρόφισσα Βούλα και τα παιδιά του, Φάνη και Λεμονιά, εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου στην Αγγίστα Σερρών. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Κόμμα, στο ΚΚΕ, που τόσα χρόνια υπηρέτησε πιστά». 

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Γιάννη.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου