Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές» δεν θα περάσει!

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για "εξ αποστάσεως σπουδές και αστυνομία στις σχολές" δεν θα περάσει!», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, σε διαδικτυακή εκδήλωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση αυτή ο νέος υφυπουργός Παιδείας είπε: «Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις».

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:

«Η υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την κυνική επίκληση στην περίοδο της χούντας, από τον υφυπουργό Παιδείας, Αγγ. Συρίγο, επιβεβαιώνει και το τι θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια και το πώς θέλει να "προστατέψει" την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, χτυπώντας τη συλλογική δράση των φοιτητών.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, λίγο πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Αύριο, στα φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, θα δώσουν την απάντησή τους, σπάζοντας τις απαγορεύσεις στην πράξη!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου