Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Πουλάνε τρέλα...

 

 

Η ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους που έχει βάλει ήδη στο τραπέζι και συζητάει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, «δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, απλώς γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς ψυχολογικούς λόγους να έρθουν ξανά σε επαφή με τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριες, να είναι στο σχολικό τους περιβάλλον».

Το υπουργείο δηλαδή, το οποίο εδώ και ένα χρόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έλαβε για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια, περιοριζόμενο να τα ανοίγει όπως τα έκλεισε και τούμπαλιν, προσπαθεί να εμφανίσει ότι η σχολική χρονιά... κυλά κανονικά και ότι η ύλη καλύπτεται (!) με τους μαθητές μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή, με ένα ποσοστό τους να μην έχουν καν πρόσβαση στα τηλεμαθήματα, με τους εκπαιδευτικούς επίσης να πασχίζουν κάνοντας μάθημα χωρίς να βλέπουν καν τα πρόσωπα των μαθητών τους, το αν και τι κατανοούν κ.λπ.

Η κυβέρνηση, η οποία έχει γυρίσει την πλάτη στις τεράστιες μορφωτικές απώλειες των μαθητών που προστίθενται στην ύλη που χάθηκε και από την περσινή χρονιά και δεν αναπληρώθηκε ποτέ, στις συνέπειες στην ψυχική υγεία, κάνει πως όλα αυτά... δεν υπάρχουν! Αδιαφορεί για την επιπλέον στήριξη που χρειάζονται παιδιά που βρέθηκαν πέρσι και φέτος στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, στις ευαίσθητες τάξεις περάσματος από βαθμίδα σε βαθμίδα κ.λπ.

Η κυβέρνηση, που κάνει πως δεν υπάρχουν αυτά, που έρχεται να αξιοποιήσει την πανδημία για να βάλει επιπλέον εμπόδια και φραγμούς με την εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» και τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που τόσο καιρό επιστρατεύει άθλια διλήμματα, του τύπου «σχολεία ή οικονομία», που μεγαλώνει την πίεση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με όλες τις συνέπειες που έχουν αυτά, κάνει τώρα πως τάχα κόπτεται για την ψυχική υγεία των μαθητών.

«Πουλάνε τρέλα» αλλά δεν θα τους περάσει...

Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη», 2/3/2021.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου