Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Οι πρόσφυγες-μετανάστες της Ριτσώνας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας




Οι πρόσφυγες της Ριτσώνας αποδεικνύουν ότι ξέρουν να καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα το δράμα των άλλων ανθρώπων από πολλούς “Ελληνάρες” και από τις αρχές του τόπου.

Είναι διωγμένοι από τον τόπο τους, καταδικασμένοι να επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά για αυτό ακριβώς σε θέση να καταλαβαίνουν καλύτερα από όλους τι σημαίνει να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου και να σου γίνεται ο βίος αβίωτος. Για αυτό και δεν ξεχνάν τη βασική τους ιδιότητα, την ανθρώπινη, και να δείχνουν την ανθρωπιά τους σε όποιον το έχει ανάγκη.

Η πράξη αλληλεγγύης των προσφύγων-μεταναστών από τη δομή της Ριτσώνας προς τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, τα είδα πρώτης ανάγκης που συνέλεξαν από το υστέρημά τους, μπορεί να είναι μικρή -σε σχέση με το σύνολο- αλλά είναι ίσως η πιο σημαντική κίνηση, που δείχνει πως στο τέλος η ζωή θα νικήσει ενάντια σε όσους της βάζουν εμπόδια και την κρατάνε σκυφτή και μαύρη.

 

📍Παράδοση 2ης δόσης ειδών πρώτης ανάγκης στις επιτροπές αγώνα πυρόπληκτων Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν και πρόσφυγες-μετανάστες από τη δομή της Ριτσώνας που δήλωσαν ότι στέκονται στο πλευρό του λαού της Βόρειας Εύβοιας με όποιον τρόπο μπορούν. #φωτιες
Image
Image

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου