Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ο ρόλος των “σοφών” στην πανδημία και ο κτηνίατρος

 


Αν αφαιρεθούν οι 4.800 θάνατοι από κορονοϊό, υπάρχουν 5.700 περισσότεροι θάνατοι μες στο 2020, κύριοι ειδικοί σύμβουλοι της συμφοράς! Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει μεγάλη μείωση των τροχαίων, λόγω περιορισμού της κίνησης, πρέπει να ρωτήσει κάποιος τον ιεροψάλτη συνάδελφο και τα συντρόφια του να μας απαντήσουν πού αποδίδουν αυτή την αύξηση θανάτων το 2020! Εγώ και ο κόσμος γνωρίζουμε. Αυτοί;

Ξημερώνοντας Καθαρή Δευτέρα, σε ερώτηση κυβερνητικού δημοσιογράφου ( ΕΡΤ 1), αν θεωρεί πως οι συγκεντρώσεις ευνοούν την μόλυνση από τον ιό, κτηνίατρος από Θεσσαλονίκη απεφάνθη θετικά. Είχε προηγηθεί γνωμάτευση επί του ιδίου θέματος γενετιστή από την Aυστρία, όστις έφα πως οι συγκεντρώσεις μολύνουν, καθότι επικρατεί η “Ψυχολογία  του όχλου” (έτσι την εντόπισε) και κλείνοντας, πρότεινε να κοιμόμαστε έξω, στον καθαρό αέρα που είναι καλός και φρέσκος. Έτσι είπε ο γενετιστής.

Είναι γεγονός ότι στην πανδημία, έχουν προκύψει πολλές συμβουλές από “ειδικούς”, όπως: Μην πίνετε καφέ στα παγκάκια, μην μιλάτε δυνατά (στα παγκάκια επίσης), και μην τραγουδάτε (δεν διευκρινίζουν πού). Επίσης, ακούμε τους επιστήμονες, μας το είπαν οι ειδικοί, να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί, είναι φράσεις των υπουργών.

Ποιοι είναι οι ειδικοί;

Πλην των λοιμωξιολόγων και των επιδημιολόγων, έχουν οριστεί ως ειδικοί Κτηνίατροι, πλαστικοί χειρουργοί (botox etc), ογκολόγοι, και όλως προσφάτως, είναι στην μόδα οι κοπρανοουροαναλυτές!! Τι κάνουν αυτοί; Διαβάστε για να μαθαίνετε. Αυτοί μετράνε στα αστικά λύματα την ποσότητα του ιού και ειδοποιούν τους άλλους, έρχεται μπόρα, κλείστε τους μέσα. Οι υπόλοιποι δραστηροποιούνται και μας κλείνουν μέσα. Φίλος μου, Αμερικανός λοιμωξιολόγος, που του το είπα, έκπληκτος μου πέταξε: Τι λες ρε παιδάκι μου. Για να δούμε την πορεία της νόσου στην Νέα Υόρκη, πρέπει να αναλύουμε τα κόπρανα του Hudson River; ( ποτάμι της πόλης). Εγώ πάντως προτείνω, ως Έλλην χειρουργός, οι αναλυτές αυτοί θα ήταν χρήσιμο να μετρούν στα λύματα τα αντικαταθλιπτικά, τα ψυχοφάρμακα και την κοκαΐνη στα λύματα των βορείων προαστείων! Θα μας διαφώτιζε η επιστήμη τους!

Yπάρχει και η επιχειρηματολογία των κυβερνώντων: καλά μέσα στην πανδημία αυτοί κάνουν συγκεντρώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες; Ντροπή!

Όμως, στην πανδημία, που να θυμίσω ότι κτυπά κυρίως την φτώχεια, η κυβέρνηση έχει καταργήσει το άσυλο στα πανεπιστήμια, τώρα βάζει αστυφύλακες μέσα στις σχολές, έχει περιορίσει συνδικαλιστικές ελευθερίες και το απεργιακό δικαίωμα (9 στις 10 απεργίες είναι παράνομες), ποινικοποιεί την αντίδραση στους πλειστηριασμούς, κάνει τα Πανεπιστήμια επιχειρήσεις και τα κολλέγια Πανεπιστήμια, περιορίζει τις διαδηλώσεις, και το κύριο, νομοθετεί και προωθεί εργασιακό μεσαίωνα (200 ευρώ τον μήνα για 10ωρη απασχόληση, ελαστικά ωράρια, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και των συλλογικών συμβάσεων, και άλλα “προοδευτικά” ).

Με όλα τούτα, έχει παγιωθεί κλίμα φόβου και τρόμου, έντονου αυταρχισμού, καταστολής και αστυνομοκρατίας στα μεγάλα αστικά κέντρα. Είναι αλήθεια ότι στην πατρίδα μου, τα όργανα δείχνουν εν πολλοίς κατανόηση, αλλά στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνεται το σώσε!

Να μου επιτρέψουν οι συνάδελφοί μου της επιτροπής, να επιχειρήσω μια κριτική των πεπραγμένων τους στην πανδημία. Αρχικά να τονίσω ότι τα μέλη ορίστηκαν από την κυβέρνηση και μπήκαν σε αυτή: Λοιμωξιολόγοι με εμπειρία στο πρόβλημα και κύρος. Οι περισσότεροι ομότιμοι. Ο όρος σημαίνει συνταξιούχοι Πανεπιστημίου, οι οποίοι, να τονίσω, ότι και όταν δούλευαν στο Δημόσιο, ασκούσαν ΚΑΙ ιδιωτική ιατρική (την οποία ασκούν και τώρα). Προτεραιότητα επίσης για την επιλογή υπήρξε και η κοσμοθεωρία, ας πούμε, των μελών. Με την φόρα που πήραν, διόρισαν και συνδικαλιστές της ΝΔ με άσχετη ειδικότητα (πχ πλαστικός χειρουργός!).

Οι ειδικοί δεν πληρώνονται, αλλά η συμμετοχή τους, η δημοσιότητα και η προβολή τους, βοηθά στην δουλειά τους, να τσιμπήσουν κανένα πρόγραμμα, καμιά θεσούλα αργότερα σε κάποιο ψηφοδέλτιο (θα το δούμε και τούτο, είμαι σίγουρος)!

Αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις των μελών, όπως:

Απαγορεύεται να ζητάμε διορισμό ΜΟΝΙΜΩΝ υγειονομικών στο ΕΣΥ. Μιλάμε και λέμε, τα Νοσοκομεία είναι στα όριά τους, (αυτή η φράση χρησιμοποιείται κατά κόρον και από δημοσιογραφικά παπαγαλάκια).

Καθόμαστε δίπλα σε υπουργό (γιατροί τώρα!), και σιωπούμε σε ό,τι γραφικό λέει τούτος, όπως, το βράδυ μπορείς να βγεiς με σκύλο, μόνος ή με τον σύντροφό σου όχι, μπορείς να πας μέχρι 2000 μέτρα, μετά σε πιάνουμε, μάσκα παντού, στα βουνά, στα λαγκάδια και άλλα για την…υγεία μας.

Το άλλο σαδιστικό, που προέκυψε από μια γονιδιακά καθορισμένη ροπή της συντήρησης, στον αυταρχισμό και την ταλαιπωρία των υπηκόων (το έχουν αυτό, από την δεκαετία του ’50), είναι τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ και τα ΧΑΡΤΙΑ, που απαιτούν για την κίνησή μας. Αυτό αποτελεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία. Είμαστε η ΜΟΝΗ χώρα στον κόσμο που το όρισε, μετά τσουχτερού προστίμου, στα όρια του κατώτατου μισθού. (300 ευρώ!!!).Στην πλούσια Ολλανδία  είναι 90! Μάλιστα ο Μητσοτάκης, λυπήθηκε και γύρισε πίσω την άποψή του στη βουλή, για πρόστιμο 500 Ευρώ! Παναγία  βόηθα!!!

Τι έπρεπε να γίνει και δεν το πρότειναν οι “σοφοί”. Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στην αναλογία οικογενειακού γιατρού σε πληθυσμό 100.000 (Ευρωπαίκή στατιστική υπηρεσία, 2018). Σε αστυνομικούς είμαστε πρώτοι (και με τους νέους που στέλνουν στις σχολές, καμιά χιλιάδα, θα αυγατίσουμε πιότερο!).

Λείπουν 30.000 ΜΟΝΙΜΟΙ υγειονομικοί για το ΕΣΥ που χρειάζεται ο τόπος. Λείπουν καμιά 1500αριά κλίνες ΜΕΘ. Στην χώρα μας σήμερα δουλεύουν 570.000 μόνιμοι υπάλληλοι, όπως φαίνεται στο μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου. Να σημειώσω, χωρίς να αντιπαθώ τους ιερωμένους, ότι είναι 3.000 περισσότεροι από τους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ! (είναι μόνιμοι και αυτοί, αν δεν το γνωρίζετε). Οι έκτακτοι υπάλληλοι του Δημοσίου είναι 131.000 (το 19% του δυναμικού του Δημοσίου). Σε τέτοιες θέσεις μπαλώνουν  κάποιους εργαζόμενους (μελλοντικούς ομήρους).

Να επιστρέψω στους “ειδικούς”, θυμίζοντας παλινωδίες τους: μάσκα φορούν οι πάσχοντες, τα παιδιά δεν μεταδίδουν, ο ιός δεν πετάει, οι τουρίστες δεν κολλάνε, ο συνωστισμός σε αεροπλάνα, λεωφορεία, τραίνα, σχολεία, εργασιακούς χώρους δε μεταδίδει κ.α.

Δεν συμμερίζομαι κρίσεις, σαν γιατρός, που τους ονομάζουν στημένους τηλεμαϊντανούς, πλασιέ φαρμακευτικών εταιρειών, πλυντήριο της κυβέρνησης και εκπορνευμένους επιστήμονες.

Σήμερα απαιτείται λόγω της έξαρσης της νόσου, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (μην ξεχνάμε ότι στην αρχή της πανδημίας, τσίμπησε 30 εκατομμύρια ευρώ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ! Εις μάτην κραυγάζει η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών της χώρας). Επειδή δεν τους συμφέρουν οι θέσεις της, υπάρχει θάψιμο απόλυτο. Αντίθετα γραφική συνδικαλίστρια της ΝΔ, ολημερίς και ολονυκτίς, εμφανίζεται στην τηλοψία, ξεχνώντας τις θέσεις των γιατρών ΕΣΥ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί (η μαντάμα!). Να αναφέρω επίσης ένα ενδιαφέρον νούμερο προς ανάλυση. Το έτος 2019 είχαμε 124.965 θανάτους στην χώρα μας. Το 2020 (πανδημία), 135.472. Αν αφαιρεθούν οι 4.800 θάνατοι από κορονοιό (2020), υπάρχουν 5.700 περισσότεροι θάνατοι το 2020, κύριοι ειδικοί σύμβουλοι της συμφοράς! Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει μεγάλη μείωση των τροχαίων, λόγω περιορισμού της κίνησης, πρέπει να ρωτήσει κάποιος τον ιεροψάλτη συνάδελφο και τα συντρόφια του να μας απαντήσουν πού αποδίδουν αυτή την αύξηση θανάτων το 2020! Εγώ και ο κόσμος γνωρίζουμε. Αυτοί;

Κλείνοντας θυμίζω ότι ο Κάρολος Μαρξ, 170 χρόνια πριν, ονομάτιζε τιποτένιους τους επιστήμονες που υπηρετούσαν πολιτικές και εξουσίες, βιάζοντας την επιστημονική αλήθεια! Εμείς πρέπει αυτή τη δύσκολη περίοδο, να τηρούμε αποστάσεις, κυρίως σε εσωτερικούς αλλά και έξω χώρους, να μασκαρευόμαστε (κυρίως σε εσωτερικούς χώρους), και να μπολιαστούμε όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.

Πάτρα  16  Μάρτη  2021

Ανδρέας  Μάζης, Γιατρός χειρουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου