Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Υποδύεται την... ανήξερη για την επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας


Χαρακτηριστική η απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

 

Από παλιότερη παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚ Πολωνίας ενάντια στην αντικομμουνιστική νομοθεσία
Από παλιότερη παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚ Πολωνίας ενάντια στην αντικομμουνιστική νομοθεσία
«Την ανήξερη υποδύεται η συνυπεύθυνη ΕΕ για την επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας», σχολιάζει η Ευρωκοινωβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει, σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κ. Παπαδάκη για το πρόσφατο αίτημα του γενικού εισαγγελέα και υπουργού Δικαιοσύνης της Πολωνίας να απαγορευθεί το ΚΚ Πολωνίας, με την επίκληση ότι στο πρόγραμμά του καταγράφεται προσπάθεια επιβολής «ολοκληρωτικών και κομμουνιστικών μεθόδων», η Κομισιόν απαντά προφασιζόμενη ότι... «τα ζητήματα που αφορούν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πολωνίας δεν έχουν μέχρι στιγμής τεθεί υπόψη της Επιτροπής».

Η Κομισιόν, διά μέσου της αντιπροέδρου Γιούροβα, προκλητικά κάνει την ανήξερη, ενώ η ίδια έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα σε σειρά Ερωτήσεων, παρεμβάσεων και διαβημάτων της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σιγοντάροντας την επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι απαράδεκτες διώξεις ενάντια στους Πολωνούς κομμουνιστές διαρκούν εδώ και χρόνια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το κατηγορητήριο κατέρρευσε και το ΚΚ Πολωνίας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχολιάζει σχετικά:

«Είναι χωρίς αντίκρισμα οι αναφορές στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα που αποτελούν δήθεν "βασικές αξίες του ευρωπαϊκού εγχειρήματος", τη στιγμή που η ΕΕ εδώ και χρόνια παρέχει κάλυψη στις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Πολωνία, στη Σλοβακία, στις χώρες της Βαλτικής και αλλού. Εθεσε η ίδια άλλωστε τις βάσεις με μια σειρά από αντικομμουνιστικά ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τελευταίο αυτό του 2019, που εξισώνουν το σοσιαλισμό με το ναζισμό - φασισμό, καθιερώνοντας με αντικομμουνιστικά ανιστόρητα κηρύγματα την 23η Αυγούστου ως μέρα κατά του ολοκληρωτισμού. Σταθερά δε λειτουργεί σαν "πλυντήριο" για αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις που δρουν σε μια σειρά από χώρες.

Τα περί "υπεράσπισης του κράτους δικαίου", "ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης" και άλλα τέτοια από πλευράς της Κομισιόν αποδεικνύεται ότι λέγονται με σκοπιμότητα, παίζουν συγκεκριμένο ρόλο στο πλαίσιο όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων που έχουν να κάνουν με το "Ταμείο Ανάκαμψης" και τις επενδύσεις στην "Πράσινη Ανάπτυξη" και την "Ψηφιακή Οικονομία".

Ας αφήσει λοιπόν τα "σάπια" η Κομισιόν, γιατί είναι πολλαπλά εκτεθειμένη με την απαράδεκτη κάλυψή της στις αντικομμουνιστικές διώξεις, καταδίκες και περιορισμούς της δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων σε μια σειρά από χώρες. Ο,τι και να κάνουν η προσφορά του σοσιαλισμού δεν μπορεί να παραγραφεί ούτε να διαγραφεί από τη μνήμη των λαών, ιδιαίτερα σήμερα που η διαχείριση της πανδημίας και η καπιταλιστική κρίση φανερώνουν το πιο απάνθρωπο και αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης. Η ταξική πάλη και η κοινωνική πρόοδος δεν σταματούν με αποφάσεις δικαστηρίων, ψηφίσματα και διατάγματα. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».

«Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας. Αλληλεγγύη στο ΚΚ Πολωνίας! Κάτω τα χέρια από τους Πολωνούς κομμουνιστές!», καταλήγει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

  • Ολόκληρη η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κ. Παπαδάκη καθώς και η απαράδεκτη απάντηση της αντιπροέδρου της Κομισιόν δημοσιεύονται στο «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/255356.
Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου