Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΤΡΑ : ΦΕΣΙ 1.700.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....''ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ'' !!! [ video ]

 


 
Ενώ κόβουν το ρεύμα σε νοικοκυριά για 200 ευρώ οφειλή - Μόνο στο δήμο Πατρέων χρωστάνε για το 2021 πάνω από 1,7 εκ.
 
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη χώρα με τις εταιρείες ηλεκτροδότησης να έχουν βάλει φέσι 1 δις στους δήμους και αυτή η απάτη να γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης.
 
Ως γνωστόν, τα δημοτικά τέλη εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αυτή εισπράττει το συνολικό ποσό των χρεώσεων και μετά αποδίδει στον κάθε δήμο τα ποσά που αντιστοιχούν για τα δημοτικά τέλη. 
 
Κι ενώ με τη ΔΕΗ δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς τηρούνται οι όροι της σύμβασης, δε συμβαίνει το ίδιο με τους παρόχους ρεύματος, οι οποίοι εισπράττουν τα τέλη, αλλά δεν τα αποδίδουν.
 
Πρωτάκουστο μεν, γεγονός δε.
 
Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως λένε οι εταιρείες, επενδύουν συνεχώς στον τομέα της ενέργειας για το…καλό μας !
 
Δηλαδή, αυτοί οι τύποι χρησιμοποιούν τα λεφτά των δημοτών για τις δικές τους επενδύσεις λες και πρόκειται να δώσουν σ΄εμάς μερίδιο από τα κέρδη τους.
 
 
 
Γι΄αυτή την καραμπινάτη κομπίνα η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της και καλεί τους δήμους να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια γιατί σε αυτό το κράτος, όσο πιο μεγάλος απατεώνας είσαι, τόσο βρίσκεσαι στο απυρόβλητο των μηχανισμών του κράτους.
 
Έτσι, δεν έφθανε η υποχρηματοδότηση των δήμων από το κράτος, εμφανίστηκαν και διάφοροι επιτήδειοι που αρπάζουν τα λεφτά του κόσμου με το έτσι θέλω για τις επενδύσεις τους .
 
Την ίδια ώρα, οι συγκεκριμένοι πάροχοι, κόβουν το ρεύμα σε νοικοκυριά για οφειλή 200 ευρώ.
 
Οι παράλογες αυξήσεις στο ρεύμα έχουν γονατίσει όλη την κοινωνία. Οι δήμοι εγκαταλείπουν προγραμματισμένα έργα προκειμένου να πληρώσουν το ρεύμα τους. 
 
Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πάτρας Διον. Πλέσσας, μέχρι τώρα ο δήμος πλήρωνε για ρεύμα 4 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ καλείται τώρα να πληρώσει 6 εκ.
 
Ο ίδιος αντιδήμαρχος ανέφερε πως ο δήμος Πατρέων έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα παρακρατηθέντα ποσά από τις εταιρείες, που αφορούν στα δημοτικά τέλη και το 2021 τα χρήματα αυτά ανέρχονται σε
1,7 εκ. ευρώ....
 
 
 

  Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου