Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Δ. Καιρίδης: Ένας ρατσιστής και μισός…

 

Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο Δημήτρης Καιρίδης. Ο καθηγητής. Ο βουλευτής των «αρίστων». Το στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαχώρισε τους πρόσφυγες ανάλογα με το χρώμα τους και τη θρησκεία τους…

Ο καθηγητής Διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (ναι διδάσκει και φοιτητές αυτός ο κύριος) μας …εξήγησε ποιοι είναι «ευπρόσδεκτοι» πρόσφυγες και ποιοι όχι… Για τον καθηγητή Καιρίδη δεν είναι όλοι οι πρόσφυγες θύματα πολέμων και βομβαρδισμών. Για τον κύριο Καιρίδη δεν είναι όλοι οι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο άνθρωποι. Για τον κύριο Καιρίδη τον πρόσφυγα τον καθορίζει το «σωστό» χρώμα και η «σωστή» θρησκεία.

Για τον κύριο Καιρίδη και το ρατσιστικό …μέτρο του, σε «χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους που είναι από εμάς» συμπεριφερόμαστε αλλιώς. Με τους άλλους  τους «αλλόθρησκους» που δεν είναι στα …«λευκά» ρατσιστικά γούστα του Καιρίδη δεν πρέπει να υπάρχει ανθρώπινη αντιμετώπιση. 

Αυτή η εμετική δήλωση του, βαφτίστηκε από τον ίδιο …«πολιτικά ανορθόδοξο» προκειμένου να του δώσει το …δικαίωμα να ξεράσει τα παρακάτω: 

 «Να κάθονται και να σφαγιάζονται στην καρδιά της Ευρώπης… και αν θέλετε να το πω και κυνικά, εδώ δε μιλάμε για μια σφαγή σε ένα μακρινό μέρος κάπου στα βάθη της Αφρικής με αλλόθρησκους, αλλά για -να το πω τελείως κυνικά, ξέρω ότι ακούγεται πολιτικά ανορθόδοξο, αλλά δυστυχώς και αυτό μετράει- χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους, που είναι από εμάς, προέρχονται από εμάς…».

Κανονικοποίηση του ρατσισμού. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και καθηγητής (!) διεθνών σχέσεων στο Πάντειο (να τον χαίρεται) μας διευκρινίζει πως «εδώ δεν μιλάμε για αλλόθρησκους στα βάθη της Αφρικής» αλλά για «Χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους».
 
 Αυτός ο κύριος έχει θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο… Για να διαδίδει από διπλό βήμα το ρατσιστικό οχετό του…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου