Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Τιμάμε την 1η Μάη δυναμώνοντας τον αγώνα


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ) ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1η ΜΑΗ 2022



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Δουλέψαμε μία ζωή για να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή  στις καινούργιες γενιές, μία δική μας  αξιοπρεπή διαβίωση, σαν απόμαχοι της δουλειάς.

Όμως η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους συνταξιούχους αντιμέτωπους με περισσότερους αντισυνταξιουχικούς νόμους, με την πανδημία του κορονοϊού, που εξακολουθεί να εξαπλώνεται και με το τεράστιο κύμα της ακρίβειας, που σε πολλούς από εμάς στερεί ακόμα και την δυνατότητα επιβίωσης.

Η φετινή πρωτομαγιά, ημέρα απολογισμού και αγώνα της εργατικής τάξης της χώρας μας, σημαδεύεται από τον νόμο της κυβέρνησης που καταργεί την μεγαλύτερη κατάκτηση των εργατών, την 8ωρη εργασία, που είναι κατάκτηση ενός αιώνα και  που είναι βαμμένη με το αίμα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, αλλά και της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μετατρέπονται  σε σύγχρονους δούλους, να μην έχουν καν την δυνατότητα να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στον τόπο τους, να «πωλούνται» σαν φτηνή εργατική δύναμη σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Όλα αυτά, μάλιστα, στον 21ο αιώνα, που η τεχνολογία και η επιστήμη δίνουν την δυνατότητα να ευημερεί, στο σύνολό του, ο πληθυσμός του πλανήτη.

Ακόμα η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας να έχει εμπλακεί, με ενεργό τρόπο, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και που μπορεί να την μετατρέψει σε στόχο, ακόμα και πυρηνικών πληγμάτων.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

 Οι νεκροί του Μάη του 1936, οι νεκροί του Μάη της Καισαριανής, οι χιλιάδες νεκροί εργάτες, θύματα της έλλειψης μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί εργάτες και συνταξιούχοι της πανδημίας του κορονοϊού και οι χιλιάδες νεκροί που θρηνούν οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όλοι νεκροί της τάξης μας, είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των κυβερνήσεων της χώρας μας, της πολιτικής που δημιουργεί τους πολέμους και που μηδενίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής, μπροστά στα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, αλλά και ένα ακόμα αγωνιστικό βήμα για  να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε, μαζί με τους εργάτες, αυτή τη θανατηφόρα πολιτική, είναι η μαζική μας συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά εργατικά σωματεία την Κυριακή 1Η ΜΑΗ στις 11 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

§  Καμία συμμετοχή και καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

§  Μόνιμη, σταθερή οχτάωρη εργασία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

§  Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και γενναία αύξηση των μισθών.

§  Γενναία αύξηση των συντάξεων.

§  Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ.

§  Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

§  Γενναία μείωση και πλαφόν στα βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια και στα καύσιμα.

§  Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  1Η ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου