Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ένα "θαύμα" στην Ευρυτανία!

 


"Επί του πιεστηρίου" πληροφορηθήκαμε το νέο "αναπτυξιακό θαύμα" που προωθείται για το νομό Ευρυτανίας.

Μετά τους τεράστιους ανεμιστήρες που θα δροσίζουν τους βοσκούς μας στα θερμόπληκτα βουνά μας και τα υδροηλεκτρικά νερομαζώματα που θα εκμεταλλεύονται τα περιττά ύδατα των  ποταμών μας, τώρα έρχεται και νέα καινοτόμος ιδέα!

Συγκεκριμένα ; στη Λίμνη Κρεμαστών σχεδιάζεται να τοποθετηθεί πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση τουλάχιστον 10.000 υδάτινων στρεμμάτων.

Υπολογίζεται ότι το μεγαλεπήβολο έργο θα αποδίδει ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες της χώρας έως το 2150 μ.Χ, ενώ το κόστος του θα επιδοτηθεί με 100.000.000 γρόσια (από τους ραγιάδες) και θα αποφέρει κέρδη της τάξης του 1 δις... κρυπτονομισμάτων (στους αετονύχηδες).

Συνεπώς η μέχρι πρότινος άχρηστη, τουριστικώς, Λίμνη των Κρεμαστών, θα αξιοποιηθεί δεόντως, πλέο(ω)ν, από τους χρήσιμους επενδυτάς που σε συνεργασία με τους άοκνους κυβερνήτες μας και την αξιαγάπητη ευρωπαϊκή ένωσις εργάζονται νυχθημερόν "για το καλό μας"!

Θα απαγορεύεται αυστηρά η πλεύση για τις ξυλόβαρκες των ιθαγενών καθώς τα ίδια τα πάνελ θα είναι σε μορφή σύγχρονης ηλεκτρικής βάρκας -τύπου carousel- όπου με ταχεία φόρτιση και το ανάλογο κέρμα στην υποδοχή οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πραγματοποιούν φωτο-βολταϊκές βόλτες στο ανανεώσιμο πάρκο της τεχνητής λίμνης, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως αυτές οι πρωτοποριακές κυψέλες θα διαθέτουν και ντουζιέρες ώστε με το ζεστό νερό που θα συσσωρεύουν λόγω της ηλιακής ενέργειας να είναι επιπλέον χρήσιμες για τους "τουρίστες μας".

Σημειωτέον δε, ότι η παραλίμνια τοποθεσία με την... μπανάλ ονοματοδοσία "Πήδημα του Κατσαντώνη" θα μετονομαστεί σε "Pidima" (σκέτο).

Την απόφαση για το έργο χαιρετίζουν οι τοπικοί σύλλογοι και οι φυσιολατρικοί ευρυτανικοί φορείς, ενώ οξύτατες αντιδράσεις αναμένονται από την αναπτυξιακή κοινοπραξία "Ο Καλός Σαμαρείτης Α.Ε" που αιτήθηκε την μετατροπή του γεωγραφικού χώρου της Ευρυτανίας σε "εθνικό πάρκο"!
Και "μη καλύτερα" να λέμε... 

Εν Ευρυτανία τη 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ του σωτηρίου έτους 2022

Για τη δημοσιο-γραφική "αποκάλυψη" :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου