Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Τυχαίο;

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη συγκέντρωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Αθήναςδεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, φοιτητικοί σύλλογοιμαθητικά συμβούλιαενώσεις αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, σύλλογοι γονέων και άλλοι μαζικοί φορείς. Από τους φορείς, δηλαδή τα εργατικά συνδικάτα, που χρόνια τώρα εκφράζουν τις αγωνίες των εργαζομένων για την άθλια κατάσταση στις συγκοινωνίες, όπως και στα τρένα, που προειδοποιούσαν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι ξεχαρβαλωμένες υποδομές μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Τα εργατικά συνδικάτα που εξ αρχής μπήκαν μπροστά και στην αποκάλυψη των ενόχων και στην οργάνωση της πάλης για να μην συγκαλυφτεί το έγκλημα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τα γραφεία της Hellenic Τrain και κατέληξε στη Βουλή με μία αποφασιστική διαδήλωση.

Παράλληλα, ορισμένες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και ορισμένοι από τον χώρο των καλλιτεχνών πραγματοποιούσαν ξεχωριστή συγκέντρωση... μακριά από τα δεκάδες συνδικάτα, στη Βουλή.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Από εδώ και πέρα ξεκινάνε τα ...«περίεργα». Το σύνολο των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων έθαψαν... την διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων από τα γραφεία της εταιρείας προς τη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν συγκροτημένα με τα πανό τους και τα συνθήματά τους χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι από όλη την Αττική. Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς... Ωστόσο τα ίδια μέσα έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή για να υπερπροβάλουν την ξεχωριστή κινητοποίηση που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα, χωρίς βέβαια ο όγκος των διαδηλωτών να «δικαιολογεί», αν μπορούμε να δεχτούμε μία τέτοια «δικαιολογία», αυτή την επιλεκτική προβολή των ΜΜΕ.

Ένα άλλο περίεργο είναι πως, ιδιαίτερα, τα πιο «ευαίσθητα» ΜΜΕ σήμερα το πρωί συνέχιζαν το «σκάψιμο»... Αυτή τη φορά για να θάψουν το γεγονός ότι ξεσπούσε ένα κύμα καταλήψεων σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Φτάνοντας πλέον στο μεσημέρι της Παρασκευής το νεανικό οργισμένο ποτάμι που διαδήλωσε στην Αθήνα, την Λάρισα, την Καρδίτσα, την Πάτρα, την Κρήτη κ.α δεν μπορούσε να κρυφτεί! 

Παράλληλα υπερπροβάλλονται - και με το χεράκι του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στα social media- ορισμένες δραστηριότητες με άγνωστους διοργανωτές, όπως «να σβήσουμε τα φώτα το Σάββατο το βράδυ» σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς στα Τέμπη. Αντί δηλαδή να αλλάξουμε τα φώτα στους ενόχους για το έγκλημα, να «σβήσουμε τα φώτα» στα μπαλκόνια και... η ζωή συνεχίζεται περιμένοντας το επόμενο «πρωτοφανές δυστύχημα»...

Την ίδια στιγμή παρατηρούμε ότι ορισμένοι που διοργανώνουν κινητοποιήσεις επιδιώκουν να μην περάσουν ούτε απ' έξω από τα γραφεία της Hellenic train. Δεν ξέρουμε (που λέει ο λόγος...) ποιο μαγικό χέρι κινεί τέτοιες κινήσεις, ωστόσο, ξέρουμε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θέλουν το μπαλάκι της ευθύνης να πηγαίνει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία, τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, και οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) που άνοιξαν τον δρόμο της «απελευθέρωσης των μεταφορών» και της ιδιωτικοποίησης και ολοκλήρωσαν την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και η εταιρεία είναι εξίσου ένοχοι...

Το σημερινό ποτάμι μαθητών και φοιτητών που από τα Προπύλαια διέσχισε όλο το κέντρο, πέρασε από την Βουλή και κατέληξε στο γραφεία της Hellenic train φωνάζοντας «Δολοφόνοι» έδωσε ηχηρή απάντηση. Το σύνθημα «στο έγκλημα καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που ακούστηκε από δεκάδες χιλιάδες νεανικά χείλη αποτελούν την καλύτερη απάντηση στους ενόχους!

Τα ερωτηματικά βέβαια παραμένουν...

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου