Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια… το φάντασμα της ριζοσπαστικοποίησης!


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια… το φάντασμα της ριζοσπαστικοποίησης!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καθώς όπως σημειώνει, «Η παραπάνω φράση αποτυπώνει την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΑΠΑ και των εταιριών που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια της χώρας». 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στα σεμινάρια για την ασφάλεια στις αερομεταφορές (Security) που γίνονται σε όλους τους  εργαζόμενους στις Αερομεταφορές  τις τελευταίες μέρες έχει προστεθεί το εξής κομμάτι στο υλικό εκπαίδευσης: "Η Ριζοσπαστικοποίηση είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία κατά την οποία ένα άτομο εμπνέεται ή αρχίζει να υποστηρίζει ομάδες ή ιδεολογίες με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις. Εκείνοι που ριζοσπαστικοποιούνται συχνά καταλήγουν να παρασυρθούν ή και να συμμετάσχουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, σε τρομοκρατικές πράξεις.» Και για να μην αφήσουν ερωτήματα συνεχίζει : «Η ριζοσπαστικοποίηση […] συχνά ξεκινά με άτομα που είναι απογοητευμένα από τη ζωή τους, την κοινωνία ή την εσωτερική και εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων τους." 

Ταυτίζεται λοιπόν, κατά την ΕΕ και τις αεροπορικές εταιρίες, με τρομοκράτη όποιος και όποια τολμά να αμφισβητεί τις κυβερνήσεις και αγωνίζεται ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν καταδικάσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο να ζουν με χαμηλούς μισθούς και με συμβάσεις ομηρίας. Η ΕΕ, που συμμετέχει στους πολέμους με το ΝΑΤΟ, ξεριζώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους από τις χώρες τους και σκοτώνοντας πάνω από 15.000 παιδιά στην Παλαιστίνη και αλλού, κατηγορεί ως εν δυνάμει τρομοκράτη όποιον και οποια αγωνίζεται ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

Φυσικά για να εμπεδωθούν καλύτερα αυτά αξιοποιούν από πράκτορες Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, όπως πρόσφατα σε καράβι στην Πάτρα που ειπώθηκε ότι "το ΚΚΕ είναι τρομοκρατική οργάνωση", μέχρι και στελέχη εταιριών, όπως της swissport, όπου κατά την παρουσίαση του σχετικού κεφαλαίου στο αεροδρόμιο στα Χανιά ταύτισε τους κομμουνιστές με τρομοκράτες. "Να προσέχετε τους κομμουνιστές γιατί είναι τρομοκράτες και θα προσπαθήσουν να σας στρατολογήσουν…" είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της swissport.

Αν ψάχνουν για τρομοκράτες να τους αναζητήσουν σε αυτούς που ψηφίζουν τους μισθούς πείνας, τις 15θήμερες συμβάσεις, στην ανυπαρξία μέτρων προστασίας στην πίστα και τους άλλους χώρους του αεροδρομίου και στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που πιέζουν τους εργαζόμενους για μη τα δηλώνουν. 

Το ΚΚΕ  καλεί τους εργαζόμενους με τον αγώνα τους να κάνουν τους φόβους της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των εταιριών πραγματικότητα, να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις, αξιοπρεπή ωράρια και συνθήκες εργασίας. Να εναντιωθούν στη συμμετοχή της χώρας και την αξιοποίηση των αεροδρομίων μας στη σφαγή άλλων λαών.  

Να συμπορευτούν με ΚΚΕ στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Σε αυτή την κοινωνία τα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα ανήκουν στον λαό και όχι στους εκμεταλλευτές του γι αυτό και οι σημερινοί εκμεταλλευτές αγχώνονται….και με το δίκιο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου