Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΘΗΝΑΣ Σχόλιο για τη στάση των άλλων δυνάμεων στα Διοικητικά Συμβούλια σχετικά με το ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους φαντάρους


 

Με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας σχολιάζουν τη στάση των άλλων παρατάξεων στα Διοικητικά Συμβούλια κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος αλληλεγγύης στους φαντάρους που τιμωρήθηκαν, επειδή εκφράστηκαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει τις διώξεις των φαντάρων που εκφράστηκαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Από την πρώτη στιγμή οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και χιλιάδες φοιτητές στάθηκαν στο πλευρό των στρατευμένων συμφοιτητών τους που εκφράστηκαν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. «Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια έδρανα!».

Η παλικαρίσια στάση τους ενοχλεί την κυβέρνηση κι όχι μόνο, γιατί στο ανάστημα που σήκωσαν οι στρατευμένοι συμφοιτητές μας βλέπουν το ανάστημα χιλιάδων φοιτητών, που εναντιώνονται στη στάση της κυβέρνησης. Γιατί με τις επιστολές και τη στάση τους εξέφρασαν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία που δεν έχουν δώσει καμία εξουσιοδότηση να εμπλέκεται η χώρα μας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και της περιοχής στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτό, εξάλλου, ξεκαθαρίζουν πάνω από 100 Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα που βρίσκονται στο πλευρό των στρατευμένων.

Η παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στηρίζει τις διώξεις στους στρατευμένους και μάλιστα με προκλητικές τοποθετήσεις!

  • Υποστήριξαν ότι «καλά τους έκαναν» και ότι πρέπει «να αφήσουν τις απόψεις τους εκτός του Στρατού». Αλήθεια, είναι ή όχι αναφαίρετο δικαίωμα η έκφραση της γνώμης των στρατευμένων πόσο μάλλον όταν καλούνται να κρατήσουν στάση σε αντίθεση με όσα υπηρετούν; Τι ορκίστηκαν οι φαντάροι, να υπερασπίζονται την πατρίδα μας ή τα συμφέροντα και τα κέρδη των εφοπλιστών και των μονοπωλίων, τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ; Οι φαντάροι όχι απλά έχουν δικαίωμα, αλλά έχουν υποχρέωση να στέκονται με το συμφέρον του λαού της πατρίδας μας σε αντίθεση με τα επικίνδυνα μονοπάτια που μας οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης!

  • Κατηγορούν τους φαντάρους ότι με όσα λένε δεν σέβονται την εθνική στάση και ενότητα και εκφράζουν «αντίθετη άποψη»! Όμως πραγματικά «αντίθετη» με το λαϊκό αίσθημα είναι η στάση και η πολιτική της κυβέρνησης που μας εμπλέκει στη σφαγή! Η ΔΑΠ υποστηρίζει την αποστολή φρεγάτας και στρατιωτών εκτός συνόρων, τη στήριξη της γενοκτονίας της Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με τους 40.000 νεκρούς εκ των οποίων 15.000 παιδιά, τη χρηματοδότηση με 7 δισ. του ΝΑΤΟ για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, όλα αυτά δηλαδή που έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων φοιτητών, εργαζομένων, όπως και των ίδιων των αξιωματικών και στρατιωτών. Φαίνεται ότι για τη ΔΑΠ το πρόβλημα είναι τα φιλειρηνικά αισθήματα των στρατευμένων αφού υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις τη σφαγή στην περιοχή.

  • Υποστήριξαν ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι «είναι αναρμόδιοι για το θέμα» που «είναι ευθύνη της Στρατονομίας». Αλήθεια, δεν αφορά ότι διώκονται συμφοιτητές μας επειδή υποστήριξαν το αυτονόητο; Δεν αφορά τους Φοιτητικούς Συλλόγους ότι δίνεται μισό εκατομμύριο κάθε μέρα για να συμμετέχει η χώρα μας στον πόλεμο όταν οι οικογένειές μας πληρώνουν την ακρίβεια, οι σχολές μας έχουν μείνει χωρίς καθηγητές, οι υποδομές είναι σε τραγική κατάσταση και δεκάδες ιδρύματα χωρίς επαρκή χρηματοδότηση; Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 βδομάδα πλεύσης της πολεμικής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα κοστίζει όσο 1 χρόνος κρατική χρηματοδότηση του ΕΜΠ!

H παράταξη του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Αθήνας καταψήφισε το ψήφισμα αλληλεγγύης στηρίζοντας με αντίστοιχα επιχειρήματα με αυτά της ΔΑΠ την τιμωρία του στρατευμένου

Έτσι και για την ΠΑΣΠ οι φαντάροι «δεν μπορούν να εκφράζονται». Βέβαια, αν οι φαντάροι χαιρέτιζαν την εμπλοκή της χώρας και τις συνεκπαιδεύσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, δηλαδή όσα έχει στηρίξει και ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Μάλιστα, ακόμα και τώρα που όλα τα ΝΑΤΟικά προσχήματα έχουν καταρρεύσει, η ΠΑΣΠ συνεχίζει να στηρίζει το Ισραήλ και τους συμμάχους του, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να τους ξεπλένει εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα και μάλιστα να καλεί σε ενίσχυση της πολεμικής προετοιμασίας της ΕΕ, δηλαδή την περαιτέρω εμπλοκή και της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ενώ κατά τα άλλα εύχεται …«ειρήνη στην περιοχή».

Η στάση των ΕΑΑΚ - ΜέΡΑ25 - ΛΑΕ, που μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και υπεκφυγές τοποθετήθηκαν, προκαλεί τουλάχιστον πολλά ερωτηματικά

Όπως για παράδειγμα με το να ξεπλένουν την ΕΕ καλώντας τη να αναλάβει «ενεργό συμμετοχή για να σταματήσει η γενοκτονία στην περιοχή» και να μη μένει «αμέτοχη», να «κωφεύει» τη στιγμή που η ΕΕ έχει στείλει πολεμικές φρεγάτες στην περιοχή κάνοντας πλάτες στο Ισραήλ! Αυτή τη στρατιωτική αποστολή της ΕΕ καταγγέλλουν επίσης οι νέοι στρατευμένοι που διώκονται. Φαίνεται ότι ο αντικομμουνισμός ορισμένων δυνάμεων ξεπερνά την κοινή λογική φτάνοντας στο σημείο να δημιουργούν εμπόδια σε αποφάσεις αλληλεγγύης με αντιπαραθετικά ψηφίσματα και τακτικές στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων.

Τέλος, από τις επιστολές των στρατευμένων πέρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους γνωστούς για την αντιδραστική τους στάση φαίνεται ότι ενοχλήθηκε και η παράταξη του ΝΑΡ, η «Attack». Έβγαλαν «σπυράκια», επειδή οι φαντάροι ανέφεραν ότι «δώσαμε έναν όρκο να προστατεύουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και όχι τη ΝΑΤΟική σημαία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υπεράσπιση των συνόρων του λαού και της νεολαίας είναι κάτι που δεν τους αφορά…

Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» σημειώνουν: «Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, κάθε παράταξη αναλαμβάνει ευθύνη για τη στάση της και πρέπει να γίνει κριτήριο για κάθε φοιτητή.

Το ξεκαθαρίζουμε: Η προσπάθεια τρομοκράτησης των στρατευμένων συμφοιτητών μας δεν θα περάσει! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, για να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των στρατευμένων συμφοιτητών μας!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά - έχουν δικαιώματα πολιτικά!».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου