Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ Ν. Παπαναστάσης: Το ΚΚΕ τις καταψηφίζει και θα τις καταπολεμήσει με κάθε τρόπο (VIDEO)

 

 
 

Να αποσυρθούν οι απαράδεκτες και πολύ επικίνδυνες νέες συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας ζήτησε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συμφωνίες που αφορούν το καθεστώς παραμονής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σταλεί στη Σαουδική Αραβία καθώς και συνολικότερα τους όρους της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία. Θυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει συστοιχία Patriott με το αντίστοιχο στρατιωτικό προσωπικό, την Ελληνική Δύναμη Σ. Αραβίας, για να προστατεύουν... τις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της συγκεκριμένης πετρελαιομοναρχίας του Κόλπου! 

Ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε, πιο συγκεκριμένα, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει με τον αβάσιμο ισχυρισμό της πως δήθεν αυτές οι συμφωνίες υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, ενώ στην πραγματικότητα στηρίζεται η προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να κερδοφορήσει με κάθε κόστος και το βάθεμα της ελληνική εμπλοκής στις συγκρούσεις που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, αλλά και του κινδύνου για τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται εκεί. 

Ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει, αρχικά, τον σφαγιασμό του λαού της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της, αλλά και ότι καταγγέλλει τον συνεχή εξοπλισμό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζοντας, σε αυτό το σημείο, ότι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ανοχή και όλων των υπόλοιπων κομμάτων, πλην ΚΚΕ, είχε υπογραφεί συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στο πλαίσιο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, αναπτύσσοντας εδώ και τρία χρόνια οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το σαουδαραβικό καθεστώς. 

Ειδική αναφορά έκανε και στο άρθρο για το προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στη Σαουδική Αραβία, το οποίο κάνει λόγο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσής τους σε πολεμικές συνθήκες μέχρι και για τη διαχείριση νεκρών Ελλήνων στρατιωτικών! Τέλος, δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι το ΚΚΕ και θα καταψηφίσει τις συγκεκριμένες συμφωνία, αλλά και θα τις καταπολεμήσεις με κάθε τρόπο. 

Να σημειωθεί πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης»... επιφυλάσσονται για το τι στάση θα κρατήσουν μπροστά σε αυτήν την πολύ επικίνδυνη εξέλιξη στην ολομέλεια.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου