Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Πανελλαδική στάση εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες

 

Αν μπορείτε, διαδόστε το. Τα μέσα προπαγάνδας που διαθέτουμε είναι πολύ μικρά, και η κινήτοποίηση αυτή πολύ σημαντική, τόσο σαν φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε σήμερα, όσο και σαν παρακαταθήκη για το μέλλον.
Η κατάσταση στον χώρο του εμπορίου-υπηρεσιών είναι λίγο πολύ γνωστή από παλιά. Η διασπορά των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, η πολυδιάσπαση, η πληθώρα εργοδοτικών σωματείων, και η παντώς καιρού στάση της πλειοψηφείας της ομοσπονδίας που αυτή την στιγμή παζαρεύουν μειώσεις μισθών μέχρι και 15% με την εργοδοσία, έχουν καταστήσει τον χώρο πρωτοπορειακό πειραματόζωο για κάθε είδους αντεργατική πολιτική, όπως τα ελαστικά ωράρια, η εκ περιτροπής, η Κυριακάτικη, η απλήρωτη εργασία, η κατά βούληση καταπάτηση ρεπό και υπερωριών κ.α., εδώ και χρόνια. Αφού με το PSI λεηλατήθηκε και το επικουρικό μας ταμείο, αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης που προωθείται με την κατά κόρον σύναψη ατομικών συμβάσεων.*
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου- υπηρεσιών αποφασίσαμε να σηκώσουμε κεφάλι και να αντιδράσουμε μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, προκειμένου να ακυρώσουμε την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών μας συμβάσεων και δικαιωμάτων στην πράξη.
Μία πρώτη κίνηση σε αυτήν την κατεύθηνση, είναι η κύρηξη πανελαδικής τετράωρης στάσης εργασίας, για το Σάββατο 26/5/2012 και από την έναρξη της βάρδυας.
*Βλέπε και ΕΔΩ

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ταξικών σωματείων:

4 σχόλια:

 1. Πάντως εδώ που μένω έχει ένα carrefour και ποτέ δεν έχουν δει να απεργούνε οι υπάλληλοι. Είναι τέτοια η ανεργία, που δεν τολμάνε να κουνήσουνε, γιατί αμέσως θα βρεθεί άλλος, έτσι υποθέτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει δίκιο έτσι σκέπτονται οι περισσότεροι, πως να αλλάξει αυτός ο τρόπος σκέψης και να δεις αγωνιστική διάθεση , ακούς πολλούς να λεν ξέρεις πόσο κοστίζω στο αφεντικό ή ας είναι καλά ο “άνθρωπος” τρώμε ένα κομμάτι ψωμί από την δουλεία του. Μέχρι πότε όμως θα υποκύπτουμε στους εκβιασμούς του κεφαλαίου και του κάθε εργοδότη?
   Μας κρατάν σκυφτούς γιατί φοβούνται την στιγμή που θα σηκωθούμε, γιατί ξέρουν καλά ότι τότε αυτοί θα προσκυνήσουν. Λίγο ταξική συνείδηση χρειάζεται.

   Διαγραφή
 2. Τα σκυμμένα κεφάλια κόβονται ευκολότερα.
  Άρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεις τη ζωή κατάματα , γιατί έτσι μπορείς και να την αλλάξεις.

   Διαγραφή