Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΈΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Βαφτίζει «νέο παραγωγικό μοντέλο» την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων



To γνωστό παραμύθι της «δίκαιης» ανάπτυξης φρόντισε να αναπαράγει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο για την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση», στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Η χώρα με σταθερά βήματα πλησιάζει στο στρατηγικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», ανέφερε, όμως ήδη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για συνέχιση των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων για ολόκληρες δεκαετίες.


Η Έφη Αχτσιόγλου προσπάθησε να εμφανίσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως αντίθετη τάχα με τις πολιτικές που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τη μείωση του εργατικού κόστους. Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση, όχι μόνο διατήρησε όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά τους επέκτεινε, ενώ ετοιμάζεται να βάλει χέρι ακόμα και στο συνδικαλιστικό νόμο. Επίσης φρόντισε να αναπαράγει τις φλυαρίες περί «νέου παραγωγικού μοντέλου», το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων σε εκείνους τους τομείς που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κεφαλαίου. «Η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης», επισήμανε, «εστιάζει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο».

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε τρία προγράμματα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και τα οποία στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας θα προσφέρουν στους εργοδότες δωρεών εργατικό δυναμικό. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πρόγραμμα επιχορήγησης των εργοδοτικών εισφορών για τη μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς, πρόγραμμα για εγκλωβισμένους εργαζόμενους και πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου έως 34 ετών.

To απόγευμα θα μιλήσει στο συνέδριο ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας. Με αφορμή την «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, συνδικάτα του νομού Ηρακλείου διοργανώνουν το απόγευμα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου