Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεγάλες συγκρούσεις



Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Οι μεγάλες συγκρούσεις


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έβαζε και με τον καπιταλισμό τον ίδιο! Αν είδατε εσείς τον Υπουργό Οικονομικών να χτυπάει με το σφυρί στη wall street και εκνευριστήκατε είναι γιατί είστε μικρόνοοι και δεν μπορείτε να οραματιστείτε μια σοσιαλιστική wall street. 


Συμπληρώθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μιας και γίνονται τόσα αφιερώματα, είπα να κάνω κι εγώ –έστω και καθυστερημένα- ένα αφιέρωμα στις συγκρούσεις που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αφιέρωμα για τις μικρές και μεγάλες μάχες που έδωσε, θα έδινε, δίνει κάποιοι ψεκασμένοι πιστεύουν ότι έδωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, θα συγκρουόταν με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε που γερμανοποιούν την Ευρώπη. Είδε κανείς κάτι τέτοιο;


Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θα συγκρουόταν με τον Ντάισεμπλουμ και το υπόλοιπο eurogroup. Μάλιστα ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να βάλει και το χέρι στην τσέπη μπροστά του. Βέβαια ο Ντάισεμπλουμ μόλις λίγες μέρες νωρίτερα αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ σαν το πιο πιστό του κουταβάκι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έβαζε με τον Τραμπ. Τώρα ψάχνει που θα στήσει καμιά βάση για τον αμερικάνικο στρατό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε τέλος στην κατάπτυστη συνήθεια των Τροπολογιών. Θα την έστελνε στο …διάστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν ευθέως με τις τράπεζες. Τώρα αν κατέληξε να πλειστηριάζει πρώτες κατοικίες και να νοιάζεται μόνο για το τραπεζικό σύστημα είναι άλλο θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έβαζε με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τις “μη υγιείς επιχειρήσεις” που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους. Αν εν τω μεταξύ κατάφερε να καταργήσει μέχρι και την απεργία είναι απλά μια αναγκαία υποχώρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν με τους ανάλγητους οίκους αξιολόγησης αφού η οικονομία δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι. Τώρα αν πανηγυρίζει όταν δέχεται καμιά καλή κουβέντα από αυτούς είναι γιατί έτσι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έβαζε και με τον καπιταλισμό τον ίδιο! Αν είδατε εσείς τον Υπουργό Οικονομικών να χτυπάει με το σφυρί στη wall street και εκνευριστήκατε είναι γιατί είστε μικρόνοοι και δεν μπορείτε να οραματιστείτε μια σοσιαλιστική wall street.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έβαλε με τη λιτοτητα. Εδώ γελάμε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έβαζε με τις ελιτ και θα έσκιζε τα μνημόνια.  Και εδώ γελάμε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μάχη με τον φασισμό. Αν τώρα κατέληξε να συναγελάζεται μαζί του είναι γιατί «θέλετε να έρθουν πάλι οι άλλοι;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μάχη για σύγχρονη, πολυδιάστατη, πολύπλευρη και ποιοτική ενημέρωση. Τόσο πολύ που μέσω ΕΡΤ φρόντισε να μεταδίδει ζωντανά ομιλία της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν σθεναρά με τη διαπλοκή. Ναι, αλήθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλεύε να ανατραπούν οι παθογένειες του παρελθόντος. Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αλλά είναι σαν τις εκθέσεις της Γ’ Λυκείου και ακούγεται ωραίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουόταν με τον σκοταδισμό και με την Εκκλησία. Θα την διαχώριζε από το κράτος. Αντ’αυτού η Ιερά Σύνοδος καθορίζει τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ούτε μια ώρα από τα Θρησκευτικά δεν μπορεί να μειώσει.

 http://www.katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου