Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ελλάδα. H πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Η πρώτη χώρα λοιπόν που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» ήταν η Ελλάδα!



Ότι και να λένε και όσο και να χτυπιούνται φασίστες και δεξιοί για το όνομα των Σκοπίων, αυτοί ήταν που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»! Τα Σκόπια τα αναγνώρισαν de facto ως Μακεδονία οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις οι οποίες την ίδια στιγμή βασάνιζαν και εκτελούσαν τους κομμουνιστές στις φυλακές και στις εξορίες! Τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ως «Μακεδονία» από τους φασίστες που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την Αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση δια χειρός του Κωνσταντίνου Καραμανλή!



«Νομοθετικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 4009



Περί κυρώσεως της μεταξύ των κυβερνήσεων του Βασιλείου της Ελλάδος και της Λαϊκής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας υπογραφείσης την 18ην Ιουνίου 1959 Συμφωνίας περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων.



Άρθρον 7



Αι αιτήσεις δικαστικής αρωγής υποβάλλονται δια των αντιστοίχων Υπουργείων Δικαιοσύνης, άτινα αλληλογραφούσι προς τούτο απευθείας μεταξύν των (όσον αφορά την Γιουγκοσλαυΐαν τα υπουργεία δικαιοσύνης των Λαϊκών Δημοκρατιών της Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μακεδονίας και Μαυροβουνίου.»



Η παραπάνω de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και των υπουργών του! 



Μεταξύ των υπογραφών των υπουργών του δεσπόζουν αυτές των πατριωταράδων Π. Καννελόπουλου, Κ. Αβέρωφ – Τοσίτσα, Κ. Παπακωνσταντίνου, Α. Στράτου, Κ. Τσάτσου, Κ. Κεφαλογιάννη!

                         Τα κροκοδείλια δάκρυα του Κ. Καραμανλή


Οι τύποι λοιπόν που αναγνώρισαν de facto τα Σκόπια ως Μακεδονία σε αντάλλαγμα της προδοσίας του Τίτο σε βάρος των Ελλήνων κομμουνιστών, αυτοί οι τύποι ακόμα και σήμερα τολμούν είτε ως δεξιοί, είτε ως φασίστες να μιλούν για προδοσίες των κομμουνιστών και άλλες τέτοιες αηδίες!



Επειδή ο ναζιστής υπαρχηγός των φασιστών προσπάθησε χθες στη Βουλή να χρεώσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» μόνο στον «εθνάρχη» Καραμανλή κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τότε στις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις που βασάνιζαν και εκτελούσαν κομμουνιστές, αγωνιστές, δημοκράτες ήταν μαζί δεξιοί και φασίστες, ήταν μαζί όσοι συνεργάστηκαν και με τους Γερμανούς και με τους Αγγλοαμερικανούς, ήταν μαζί όσοι συνεργάστηκαν μόνο με τους Γερμανούς ή μόνο με τους Αγγλοαμερικανούς! Όλοι οι δοσίλογοι ήταν ενωμένοι εις σάρκαν μίαν!



Οι πολιτικοί απόγονοι αυτών των τύπων που αναγνώρισαν de facto τα Σκόπια ως «Μακεδονία» ήταν αυτοί που καλούσαν μετά από δεκαετίες σε συλλαλητήρια ενάντια στην αναγνώριση των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία που θα περιλάμβανε το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του! Με αυτούς τους τύπους, δεξιούς, κεντρώους και φασίστες συντάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ (τότε Συνασπισμός) βάζοντας μάλιστα τον Πατριάρχη του ντόπιου οπορτουνισμού Λεωνίδα Κύρκο να αποκαλέσει εμμέσως πλην σαφώς τους κομμουνιστές προδότες λέγοντας εκείνο το αξέχαστο «πλην Λακεδαιμονίων»!



Ολοκληρώνοντας αυτήν την γραφή και επειδή κάποιοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν την ιστορική μνήμη παρουσιάζοντας την de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» μόνο σαν έργο της δεξιάς, θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν την επταετή δικτατορία ήταν ένας στυγνός ακροδεξιός που συνένωνε δεξιά και φασίστες! Την de facto αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» την έκαναν μαζί φασίστες και δεξιοί και την αποδέχτηκαν οι κεντρώοι! Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την επταετή χούντα επέστρεψε ντυμένος τη στολή του δημοκράτη δεξιού για να παραστήσει τον εθνάρχη! Αυτά γιατί δεν φτάνει που μας περνάν για ηλιθίους οι Συριζαίοι, μας περνάν για ηλιθίους και οι καθυστερημένοι οι φασίστες!



Τάκης Φ. Αγκίδα



Την δεκαετία του 1980 γνώρισα πάρα πολλούς Σκοπιανούς στις παραλίες της Κατερίνης, με τους οποίους είχαμε πολύ καλές σχέσεις !!! 



Θυμάμαι ότι όλοι αυτοί αυτοαποκαλούνταν  Μακεδόνες και την πατρίδα τους την αποκαλούσαν Μακεδονία. 
Επίσης το 1985 ταξίδεψα με το αυτοκίνητό μου, μαζί με παρέα, για την Πολωνία. Διασχίζοντας την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία και σε όλη την διαδρομή μας, το ραδιόφωνο μιλούσε για Μακεδόνσκα και Μακεδόνσκα, το μόνο που καταλαβαίναμε και το ντόμπρο.  



Σε κανέναν από εμάς που κάναμε μεταξύ μας παρέα, και  διαφορετικών, φυσικά, πολιτικών πεποιθήσεων δεν μας πείραζε, δεδομένου ότι όλοι ξέραμε ότι η επαρχία τους όντως ονομαζόταν  Μακεδονία!!! 



Τι συνέβη και τι άλλαξε μετά από μερικά χρόνια και ξαφνικά γεμίσαμε πλατείες σαν την Αριστοτέλους με ένα εκατομμύριο κόσμο για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ???



Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν άλλαξε τίποτα ουσιαστικό για τους Σκοπιανούς !!! Σε εμάς ήταν το θέμα !!! Αυτοί ( οι Σκοπιανοί ) γεννήθηκαν μεγάλωσαν εκπαιδεύτηκαν εδώ και δυο γενιές ως ''Μακεδόνες'' και αυτό ξέρουν !!!! 



Εμείς όμως σαν κράτος και σαν κοινωνία τουλάχιστον για μια εικοσαετία μας υποχρέωσαν οι ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ( και τα εδω τσιράκια τους ) όχι μόνο να μην αντιδράσουμε το ''45 όταν ΠΡΩΤΟΔΟΘΗΚΕ αυτό το όνομα από τον Τίτο στην νότια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, αλλά να το ξεχάσουμε και σαν θέμα !!!! 



Προφανώς προείχε το γεγονός ότι έπρεπε να μην ''στεναχωρήσουμε'' τον αντιΣοβιετικό Τίτο !!!!! 



Αυτό είχε ως λογικό αποτέλεσμα να μην μας κακοφαίνεται για δεκαετίες να ακούμε τους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται ... Μακεδόνες. 


Όλα αυτά μέχρι το 1992 !!!! 



Τότε άλλαξαν τα δεδομένα και ξαφνικά κράτος, κόμματα -δεξιοί, φασίστες, κεντρώοι, "αριστεροί" οπορτουνιστές, Εκκλησία, στρατός και από πίσω...... ο λαός. 



Έγιναν όλοι έξαλλοι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ !!!! 



Όλοι ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ που είπε, ο μεγάλος "άριστερός" οποορτουνιστής, Λεωνίδας Κύρκος. Το ΚΚΕ. Θέλοντας να δείξει, εμμέσως πλην σαφώς τους κομμουνιστές προδότες, ξεχνώντας  στη βιασύνη του ότι οι 300 Λακεδαιμόνιοι τα έβαλαν με τα εκατομμύρια των Περσών και δεν ξεχάστηκαν ποτέ. 



Μια φωνή λογική λοιπόν ακούστηκε τότε, και ήταν του ΚΚΕ, το οποίο πρότεινε την λύση του γεωγραφικού προσδιορισμού για το όνομα!!!!



Έπεσαν επάνω του να το φάνε.



 Οι χθεσινοί ...συμβιβασμένοι!!!!!
Πέρασαν άλλα 25 χρόνια και τώρα, οι ίδιοι τρέχουν να υιοθετήσουν αυτό που αρνήθηκαν και πολέμησαν με φανατισμό πριν 25 χρόνια !!!!




 Απλά ....  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!!!!


ΣΧΕΤΙΚΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου