Σάββατο 19 Μαΐου 2018

«Γαλαζοαίματα» παράσιτα στη Βρετανία των 14 εκατομμυρίων φτωχών





Από atexnos

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Σπουδαία μέρα η σημερινή για τη Βρετανία! Παντρεύεται ο πρίγκηπας Χάρι την εκλεκτή της καρδιάς του και ο βασιλικός οίκος των Ουίνσδορ υποδέχεται την «αφρόκρεμα» των απανταχού «γαλαζοαίματων» και του διεθνούς «τζετ-σετ». 

Άλλη μια αφορμή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που θα καλύψουν ενδελεχώς το ιστορικό γεγονός, με εντυπωσιακά πλάνα και εικόνες από τη γαμήλια τελετή, τις ενδυμασίες των προσκεκλημένων, τα χιλιάδες σημαιάκια που ανεμίζουν έξω από το μεγαλοπρεπές παλάτι του Ουίνσδορ στο Μπερκσάϊρ. 

Την ίδια στιγμή, λίγα χιλιόμετρα μακριά απ’ το σημείο σύναξης των βασιλικών παράσιτων και των φίλων τους, μια άλλη Βρετανία- η αληθινή Βρετανία- θα συνεχίσει να ζει την καθημερινότητα της. Αναφερόμαστε στη Βρετανία των εργατών, των φτωχών λαϊκών μαζών, των ανθρώπων του μεροκάματου, των οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου και άλλων πόλεων.


Βλέπετε, πέρα από το μικρόκοσμο του Μπάκινγχαμ και τους παραμυθένιους βασιλικούς γάμους, υπάρχει μια ολόκληρη χώρα. Μια χώρα στην οποία 14 εκατομμύρια άνθρωποι- περισσότερο από το 1/4 του συνολικού πληθυσμού της- ζουν στο όριο της φτώχειας! 
Πρόκειται για την ίδια χώρα, τη Βρετανία, όπου 4 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την πείνα, την ανέχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Την ώρα που τα απομεινάρια της φεουδαρχίας- τα οποία συνεχίζουν να διατηρούν και να διαιωνίζουν την παρασιτική τους ύπαρξη και στον καπιταλισμό- σπαταλούν εκατομμύρια για υπερπολυτελείς γάμους και δεξιώσεις, κάποιοι συμπατριώτες τους στερούνται ακόμη και το καθημερινό πιάτο φαγητό. Σύμφωνα με στοιχεία του 2017, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στη Βρετανία είναι άστεγοι!

Την ίδια στιγμή που η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Δούκας του Εδιμβούργου ζουν την υπερπολυτελή ζωή τους, περίπου 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Τι σημασία έχουν, όμως, οι απόκληροι του κόσμου τούτου μπροστά στη φανταχτερή μεγαλοπρέπεια των βασιλιάδων;

Μόνο που αυτή η φανταχτερή μεγαλοπρέπεια του βασιλικού θεσμού- την οποία αυτές τις μέρες σπεύδουν να «διαφημίσουν« τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης- κρύβει πίσω της μαύρες, αιματοβαμμένες σελίδες ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και άγριας εκμετάλλευσης. 

Μόνο όταν οι εργαζόμενοι, ο λαός, αντιληφθούν τη δύναμη τους και βγουν ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας, μπορούν να γίνουν οι ίδιοι αφέντες του πλούτου που παράγουν, στέλνοντας μια και καλή τα καλοταϊσμένα παράσιτα εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου