Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Κατρακύλα δίχως πάτο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό...
...με τη συνδρομή Εισαγγελίας και Αστυνομίας


Επιχείρηση τρομοκρατίας, ποινικών διώξεων, ανοιχτής αστυνομικής παρέμβασης στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στήνει η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με τη συνδρομή της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο - παρωδία τη Δευτέρα 1/10.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν άφοβα απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής που κινητοποιεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει τη Δευτέρα 1/10, στις 5 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.


Υπενθυμίζεται ότι μετά από προσφυγή της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και η Αστυνομία κάλεσε την πρόεδρο και την γραμματέα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να προσέλθουν για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Συνδικάτου που καλεί στη συγκέντρωση και αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τη νοθεία»! Οι δύο συνδικαλίστριες καλούνται από την αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης παράβασης του άρθρου 186 του ΠΚ, που αφορά σε πρόκληση ή προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος, και του άρθρου 189 του ΠΚ που αφορά στη διατάραξη κοινής ειρήνης και εν προκειμένω στη διατάραξη συνδικαλιστικής δράσης...

Είχε προηγηθεί στις 16/9 η προσπάθεια της ΠΑΣΚίτικης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου να αποκλείσει από το συνέδριο τους 6 αντιπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μπροστά στο ενδεχόμενο να εκπροσωπηθούν στη διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης και οι ταξικές δυνάμεις. Τις επόμενες μέρες, η αστική Δικαιοσύνη στάθηκε σύμμαχος στις μεθοδεύσεις νοθείας, απορρίπτοντας τη συμμετοχή των 6 εκλεγμένων αντιπροσώπων του Συνδικάτου στο συνέδριο, με πρόσχημα τη μη αιτιολογημένη παράταση των εκλογών κατά μία μέρα.

Τώρα με τον εισαγγελέα και την Αστυνομία, εκφοβίζοντας τους συνδικαλιστές με διώξεις, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός επιχειρεί να διαφυλάξει τους νόθους συσχετισμούς που έχει διαμορφώσει μέσα από σωματεία - φαντάσματα και διάτρητες εκλογικές διαδικασίες.

«Εισαγγελείς και αστυνομία δεν έχουν καμιά δουλειά στα συνέδρια και τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την κατρακύλα χωρίς πάτο του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και σε αρχαιρεσίες στην Ηλεία
Στο μεταξύ, τη στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας απαγόρευσε με το «έτσι θέλω» την παρουσία αντιπροσωπείας της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Ακόμα καταγγέλλουν την δικαστική αντιπρόσωπο στις αρχαιρεσίες, η οποία ισχυρίστηκε ότι εκπρόσωπος της ΔΑΣ δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθήσει την καταμέτρηση, «με την πρωτοφανή και πρωτάκουστη για τις μέρες μας δικαιολογία ότι τα ψηφοδέλτια είναι προσωπικά δεδομένα»!

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, καθώς ψήφιζαν «άτομα που δεν ήταν γραμμένα στο σωματείο, υπογράφοντας εκείνη τη στιγμή μια απλή αίτηση που καμία σχέση δεν έχει με αίτηση εγγραφής σε σωματείο».

Αυτές οι ενέργειες, τονίζει η ΔΑΣ, αποτελούν πάγια τακτική της ηγεσίας του ΕΚΠ. Σημειώνει μάλιστα ότι οι αντίστοιχες δυνάμεις στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχουν «για υποψήφιους διευθυντικά στελέχη μεγαλοξενοδόχων της περιοχής»!
Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις μεθοδεύσεις αυτής της συμβιβασμένης ηγεσίας, η οποία δεν έχει οργανώσει καμιά αντίδραση όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην αντεργατική επίθεση.

Ριζοσπάστης  Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου