Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Στέλνουν πλοίο


Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από το επεισόδιο ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία στα Στενά του Κερτς, και οι ΗΠΑ διέρρευσαν την πρόθεσή τους να στείλουν άμεσα ένα πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, εκκινώντας μάλιστα τη σχετική διαδικασία ενημέρωσης της Τουρκίας, που ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου. Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ είναι κρίκος σε μια σειρά από γεγονότα που κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Προηγήθηκαν οι απειλές για «ανάληψη δράσης» ως απάντηση στη σύλληψη των ουκρανικών πλοίων, όπως και τα τελεσίγραφα από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία σχετικά με τη συμφωνία για τα πυρηνικά μεσαίου βεληνεκούς. Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα αξιοποιεί ως πρόσχημα το επεισόδιο στο Κερτς, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα βολικό για να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, μετακινώντας κι άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως προανήγγειλε άλλωστε και ο Στόλτενμπεργκ από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι στο επίπεδο που έχουν φτάσει σήμερα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, κάθε νέο επεισόδιο σωρεύει επιπλέον ένταση και δημιουργεί προϋποθέσεις για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης. Χρειάζεται επομένως ο λαός να βρίσκεται σε μεγάλη ετοιμότητα και εγρήγορση, βλέποντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα και Ανατ. Μεσόγειο, καθιστώντας τη χώρα μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων στο άμεσο μέλλον.

Τι συμβαίνει;
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο (η προηγούμενη ήταν στις 15 Δεκέμβρη 2017), η πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα καλεί σε εκδήλωσή της αντιπροσωπεία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Τη σχετική ανάρτηση κάνουν στην ιστοσελίδα τους οι χρυσαυγίτες και, όπως ενημερώνουν, αντιπροσωπεία τους «παρευρέθηκε σε εκδήλωση με θέμα προτάσεις για ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, που πραγματοποιήθηκε στην οικία της Κινέζας πρέσβειρας Zhang Qiyue». Με τον τρόπο αυτό, η πρεσβεία της Κίνας εξωραΐζει τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που ευθύνεται για ρατσιστικές και άλλες επιθέσεις, δολοφονίες μεταναστών και του αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Η στάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που έδωσε μάχη για την ήττα του φασισμού στη χώρα μας και σήμερα στέκεται απέναντι στους χρυσαυγίτες ναζιστές.

Ομαλότητα
«Επιστροφή του διμερούς διαλόγου στην ομαλή του πορεία», επικαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της Παρασκευής, με αφορμή την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα. Ομως, αμέσως μετά, ανοίγει όλη τη «βεντάλια» του ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στους σχεδιασμούς των οποίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου, εκθέτοντας το λαό μας σε νέους κινδύνους. Και τι δεν είπε ο Λαβρόφ: «Η κατάσταση στα Βαλκάνια προκαλεί ανησυχία (...) ΝΑΤΟ και ΕΕ εντείνουν τις απόπειρες να "χωνέψουν" την περιοχή. Επίμονα βάζουν τις χώρες μπροστά σε ένα λανθασμένο δίλημμα: Να είναι είτε με την Μόσχα, είτε με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες οδηγούν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της αρχιτεκτονικής ασφάλειας». Επίσης, έθεσε θέμα επιβολής των αλλαγών στην ΠΓΔΜ, με εκβιασμούς και χρηματισμό βουλευτών, με την εμπλοκή ξένων διπλωματών και του Αμερικανού πρέσβη, ενώ για την Ανατολική Μεσόγειο, φωτογραφίζοντας τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους κατηγόρησε για τακτική «γεωπολιτικής μηχανικής, παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κυρίαρχων κρατών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, επιβολής στους λαούς ξένων μοντέλων ανάπτυξης και μεταρρυθμιστικών συνταγών». Σε όλα τα παραπάνω, που προδίδουν ισχυρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικό της ρόλο, που έχει άλλωστε επισημανθεί και από τη Ρωσία, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Π. Καμμένου στη Μόσχα, αλλά και δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ότι κάθε χώρα που θα φιλοξενήσει ΝΑΤΟικά πυρηνικά όπλα είναι στόχος για τη Ρωσία. Ολα αυτά, πάντως, μόνο ...ομαλότητα δεν δείχνουν.

Ταύτιση
Η φασιστική ιστοσελίδα «ethnikismos.net» αναπαράγει την εμετική προβοκάτσια ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος του μετανάστη εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας «ήταν σεσημασμένος κομμουνιστής!», γράφοντας ότι «αυτό το ξέρουν και οι... πέτρες στην Κέρκυρα!». Βέβαια, αυτό που ξέρουν όλοι στην Κέρκυρα είναι οι σχέσεις του συγκεκριμένου με τη Χρυσή Αυγή, γι' αυτό αποδίδονται και ρατσιστικά κίνητρα στη δολοφονία που φέρεται πως διέπραξε. Το πρόβλημα της φασιστοσελίδας είναι πολύ βαθύτερο. Αυτό που ενοχλεί είναι το σταθερό και αταλάντευτο μέτωπο του ΚΚΕ απέναντι στους φασίστες και τη σάπια ιδεολογία τους, όπως έγινε και στη διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, όταν διάφορα «κινήματα» και πολιτικές δυνάμεις έδειχναν τουλάχιστον ανοχή απέναντι στους χρυσαυγίτες. Αυτό δεν μπορούν να χωνέψουν τα φασιστο-sites. Γι' αυτό δημοσιεύουν προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ. Για να εικονογραφήσουν μάλιστα τα ψέματά τους, χρησιμοποιούν τη φωτογραφία που τράβηξε μια ομάδα τραμπούκων κουκουλοφόρων σε μια αντι-ΚΚΕ επιδρομή στο Πάντειο, στα τέλη Οκτώβρη, όπου εμφανίζονται να ποδοπατούν με μίσος μια κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Τόσο μεγάλη ταύτιση αισθάνθηκαν οι χρυσαυγίτες με τους αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», που είπαν να διαφημίσουν και στο διαδίκτυο τον αντικομμουνισμό που τους ενώνει...




Ριζοσπάστης     Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου