Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Αγώνας για να βγάλουμε τα τσιράκια της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα

 
Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

«Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να είναι μπροστά στον αγώνα για να πετάξουμε από το σβέρκο μας τα τσιράκια της εργοδοσίας μέσα από το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα. Για Σωματεία - Εργατικά Κέντρα - Ομοσπονδίες - ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών», τονίζει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μείνουμε μόνο στην κορυφή θα σπάσουμε το απόστημα στο Εργατικό Κέντρο και τις Ομοσπονδίες».

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:
«Η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ:
  • Προσπαθεί να παρουσιάσει το "άσπρο μαύρο", τους εργάτες για τραμπούκους και τους τραμπούκους για εργάτες.
  • Δεν περιορίστηκε στα σωματεία-μαϊμού που φτιάχνει με τους εργοδότες, έφερε τα ιδία τα αφεντικά και τους διευθυντάδες μέσα στα συνέδρια και τα όργανα των εργατών.
  • Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (με 8.000 ευρώ μηνιάτικο) με εργοδότες και golden boy τους πήγαν σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Καλαμάτας για να το παίξουν αντιπρόσωποι των εργατών.

Το απόστημα στην κορυφή έσπασε.

Πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων περίμεναν έξω από το χώρο του συνεδρίου για τέσσερις μέρες να γίνει πραγματικό συνέδριο με εργάτες. Όχι με κλειστές πόρτες στα μουλωχτά με εσωτερικές συμφωνίες και συναλλαγές που μοιράζουν καρέκλες και ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας. Η συνδικαλιστική μαφία δεν δικαιούται να παίρνει αποφάσεις για τη ζωή μας.

Δεν θα τους περάσει. Δυναμώνουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών! Συνέδριο θα γίνει και θα είναι εργατικό χωρίς εργοδότες, μπράβους, νόθους!
Δεν θα μείνουμε μόνο στην κορυφή θα σπάσουμε το απόστημα στο Εργατικό Κέντρο και τις Ομοσπονδίες.

Από το συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ δεν θα έλειπαν φυσικά οι Καβαλιώτες εργατοπατέρες. Πρώτος και καλύτερος ο διευθυντής του ταχυδρομείου και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Ποδάρας Κώστας. Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος σύνεδρος επειδή δεν εκλέχτηκε από τους εργαζόμενους του ταχυδρομείου (τον ξέρουν) όπου και ψήφισε, έφτιαξε ένα μαϊμού-σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Νέστου και εκλέχτηκε από 'κει (όπου φυσικά ξαναψήφισε παράνομα).

Άλλωστε τα στελέχη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της Καβάλας έχουν πλούσια πείρα σε τέτοιου είδους πρακτικές. Ξέρουν καλά να υπερασπίζονται τα αφεντικά, όταν οι εργαζόμενοι ξεσηκωθούν. Όπως έκαναν στη στάση εργασίας των εργαζομένων στη "SELECTA" στο Νέστο. Με κάθε τρόπο στήριξαν την εργοδοσία στην επίθεση που εξαπέλυσε στους εργαζόμενους που διεκδίκησαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Έχουν εμπειρία στις συναλλαγές με τους μεγαλοεργοδότες της περιοχής για να παράγουν αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία.
Τη συνεννόηση με τα αφεντικά από τα συσκευαστήρια του Νέστου και του Παγγαίου και άλλες επιχειρήσεις την κάνει πρώτα ο Τιάκας (συνταξιούχος εργατοπατέρας). Μετά εμφανίζεται στο χώρο δουλειάς η κάλπη και το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο που όποιος δεν το ρίξει στην κάλπη κινδυνεύει με απόλυση. Έτσι τα αφεντικά ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και οι εργατοπατέρες μοιράζονταν τις καρέκλες. Δεκάδες σωματεία στην Καβάλα που κάνουν μόνο εκλογές όπως άλλωστε κάνει και το Εργατικό Κέντρο. Σωματεία χωρίς δράση, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς παρουσία, χωρίς καν τυπική λειτουργία των Διοικητικών Συμβουλίων, όταν μάλιστα ο κλάδος τους καίγεται από τα προβλήματα των εργαζομένων, από το πουθενά εμφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες, να ψηφίζουν για ΔΣ και αντιπροσώπους, για δευτεροβάθμια όργανα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και μάλιστα όταν οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν ούτε τα μέλη της Διοίκησης.

Η κατάσταση αυτή στα σωματεία δεν είναι τυχαία εξυπηρετεί το βασικό στόχο που έχει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που δεν είναι άλλος από τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων όλα τα χρόνια της κρίσης αλλά και σήμερα. Και επειδή στον ίδιο στόχο συμφωνούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποδείχθηκαν ένα χρήσιμο εργαλείο-στήριγμά τους. Όταν χτυπιούνται εργατικά δικαιώματα, όπως η απεργία, σφυρίζουν αδιάφορα και αν οι εργαζόμενοι ξεσηκωθούν και απεργήσουν τότε τα αφεντικά τρέχουν στα δικαστήρια να βγάλουν την απεργία παράνομη και οι εργατοπατέρες βγάζουν ανακοινώσεις στήριξης των αφεντικών όπως έκανε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας στην περίπτωση της "SELECTA".

Χάνουν τον ύπνο τους γιατί οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) είμαστε εκεί μπροστά στις νοθείες τους και τους εκβιασμούς τους και ξεσκεπάζουμε τις βρωμιές τους. Σ' αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε όσο κι αν προσπαθούν να βάλουν εμπόδια με εσωτερικούς κανονισμούς και διάφορα τερτίπια.

Σ' αυτόν το δρόμο καλούμε κάθε εργαζόμενο κάθε τίμιο συνδικαλιστή να είναι μπροστά στον αγώνα για να πετάξουμε από το σβέρκο μας τα τσιράκια της εργοδοσίας μέσα από το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

Σωματεία - Εργατικά Κέντρα - Ομοσπονδίες - ΓΣΕΕ εργατών όχι των εργοδοτών». 

902gr

1 σχόλιο:

  1. Καταγγελω το facebook ότι μου μπλοκαρει τις αναρτησεις του μπλογκ μου ΗΦΑΙΣΤΟΣ με τη δικαιολογια ότι
    Το μήνυμά σας δεν στάλθηκε, επειδή περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχει αναφερθεί ως προσβλητικό από άλλους χρήστες του Facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή