Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Να βάλουμε εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς



«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, κ. Κυρανάκη για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση θα συνεχιστεί» τονίζει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι, «αποδεικνύει ότι υπάρχει σταθερό σχέδιο ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου ώστε η κοινωνική ασφάλιση, η σύνταξη, να μετατραπεί σε αποκλειστικά ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου με όχημα τη λειτουργία κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση».


«Το κράτος και η εργοδοσία», συνεχίζει η ανακοίνωση, «με σταθερά βήματα απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη στην κοινωνική ασφάλιση, ανοίγεται με αυτόν τον τρόπο ακόμη καλύτερο πεδίο κερδοφορίας για την επιχειρηματική δράση στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης με ακόμη μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζόμενους».

«Οι αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίστηκαν», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ, «με τελευταίο το νόμο Κατρούγκαλου έβαλαν τις βάσεις για να προωθηθεί αυτή η κατεύθυνση ακόμη περισσότερο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό θα σημάνει χειρότερες παροχές σε όλα τα επίπεδα, συντάξεις, υγεία, πρόνοια για χιλιάδες εργαζόμενους που αποδεδειγμένα είναι οι μόνοι που πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση».

«Καλούμε», καταλήγει το ΠΑΜΕ, «τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κανένας εφησυχασμός καμία επανάπαυση. Προετοιμασία για την εργατική αντεπίθεση με μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Εσείς να βάλετε ΕΜΠΟΔΙΑ!

    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΤΑΙ ΌΤΙ "ΑΥΤΟΙ" ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ .... ΑΡΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ (ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΟΙΒΟ) ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ!

    ΕΙΤΑΙ ΣΤΑ 400Μ. (400 χρόνια Οθωμανίας) ΕΙΤΑΙ ΣΤΑ 200Μ. (1821-2021=200 Χρόνια!)!

    Συνιστούμε: Διαβάστε Μάρξ/Λένιν/Κάστρο-Τσέ/Χο Τσί Μίνγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή