Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ


«Εχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά»
 
 
Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, η μητέρα του Μάγδα μίλησε σε σχετική συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» για τον Παύλο, που κράτησε τις αξίες και τα ιδανικά του μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, όπως λέει, «το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε τον Παύλο από χέρια φασιστών που μέχρι τότε πιστεύαμε ότι αυτό το είχαν σβήσει ήδη οι παππούδες μας, ότι είχε φύγει. Και ξαφνικά χάνεις το παιδί σου από τους ναζιστές αυτής της χώρας, από τη χειρότερη μορφή του φασισμού που υπάρχει».


«Δεν θέλω να ηρωοποιήσω τον Παύλο στον κόσμο. Για μένα είναι το παιδί μου, ο ήρωάς μου, αλλά νομίζω ότι αν ήταν ένα άλλο παιδί κι έπεφτε κάτω αμέσως, δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα σήμερα, δεν θα γινόταν αυτή η δίκη. Μέχρι και σήμερα θα μιλούσαν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την εκλογική ήττα και τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής λέει ότι «είναι το αποτέλεσμα του αγώνα που όλοι έχουμε κάνει, κι εγώ μέσα σε αυτόν, για να δικαιωθεί η κοινωνία, όχι εμείς. Για να μπορέσει αυτή η κοινωνία που δεν τους θέλει, που έχει υποφέρει από αυτούς, να τους δει να ξεκουμπίζονται από αυτή τη χώρα». «Είδαμε το πόσο εύκολα συγκαλύφθηκε από όλα τα μέσα, ούτε καν αναφέρονταν τόσο καιρό στη δίκη, δεν την παρακολουθούσαν. Αρα αυτοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λένε ότι "βγάλαμε" τη Χρυσή Αυγή από τη Βουλή. Τη βγάλαμε όλοι εμείς που στηρίξαμε τη δίκη και γνωρίσαμε ακριβώς την αλήθεια και το ποια είναι στ' αλήθεια αυτή η εγκληματική οργάνωση», προσθέτει.

«Είναι όμως μεγάλος πόνος για μένα να πηγαίνω στη δίκη, δεν είναι εύκολο, όμως δεν θέλω να νιώσει κανένα παιδί ότι είναι μόνο του εκεί (...) Ομως, τόσα παιδιά - κι όχι μόνο όσα έζησαν τον εφιάλτη - με γνώρισαν από τότε και ήρθαν κοντά μου. Δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Εχασα τον Παύλο κι απέκτησα τόσα παιδιά, κι όταν περπατάω στον δρόμο κι ακούω να με φωνάζουν "μάνα" και να με πιάνουν από τον ώμο, αυτό είναι για μένα συγκλονιστικό», τονίζει η Μάγδα Φύσσα.

Ριζοσπάστης  Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου