Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Φτηνιάρηδες


Εργολαβία έχουν πάρει ο «ΣΚΑΪ», η «Καθημερινή» και η «Δημοκρατία», με τις ίδιες πάνω - κάτω αντικομμουνιστικές γελοιότητες, τη συκοφάντηση της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο. Με χολερικά σχόλια και άρθρα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, βάζοντας τους θύτες στη θέση του θύματος στην περιγραφή των γεγονότων, όταν η πορεία έφτασε στο άγαλμα του Τρούμαν. Η διαδήλωση χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ με χημικά και γκλομπς, με στόχο να τη διασπάσουν, να τη σκορπίσουν, χωρίς να διστάσουν μπροστά σε τίποτα, ούτε στην εικόνα μανάδων με τα παιδιά τους, που βρίσκονταν μέσα στα μπλοκ της πορείας. Δεν το κατάφεραν, χάρη στην αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, παρά την αγριότητα της καταστολής που εξαπέλυσαν. Κατανοητή επομένως η προσπάθεια που κάνουν οι διάφοροι «σεσημασμένοι» γραφιάδες να κατοχυρώσουν ή και να αναβαθμίσουν τα Μέσα τους στις λίστες με τους «προτιμώμενους εταίρους» της αμερικάνικης πρεσβείας. Κατανοητή και η αγωνία τους να μη διαρραγεί η εικόνα της ομοφωνίας όλων των αστικών κομμάτων - και διαφόρων άλλων «πρόθυμων» - στην αναβάθμιση της ελληνικής εμπλοκής στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, που βάζει σε κίνδυνο το λαό. Η μπογιά τους όμως είναι φτηνιάρικη και δεν πιάνει...

Εγγύηση
 
«Σταθερότητα» και «ασφάλεια»... Την τιμητική τους έχουν αυτές οι λέξεις σε ένα σωρό αναλύσεις γύρω από τον «Στρατηγικό Διάλογο» Ελλάδας - ΗΠΑ, που η β' φάση του ολοκληρώθηκε προχτές. Μια εκστρατεία εφησυχασμού του λαού, που από τη μία αποκρύπτει τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται για να ευοδωθεί η αναβάθμιση της αστικής τάξης και από την άλλη τον καλεί να χειροκροτήσει την αμερικανική παρουσία στη χώρα μας και τη μετατροπή της σε ΝΑΤΟικό προμαχώνα. Την ίδια στιγμή, όμως, που - σύμφωνα με αυτή την προπαγάνδα - ο λαός απολαμβάνει «σταθερότητα» λόγω της συμμαχίας με τις ΗΠΑ, γίνεται θεατής του νέου γύρου «αστάθειας» στη Συρία, με την εισβολή της Τουρκίας, σε μια εξέλιξη που επίσης φέρει τη σφραγίδα των «ευαγών» συμμάχων, τους οποίους λιβανίζουν νυχθημερόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που προκαλούν την αστάθεια δεν μπορεί να είναι εγγυητές καμιάς σταθερότητας. Κι αυτοί που κηρύττουν τον εφησυχασμό πρέπει να χρεοκοπήσουν στη λαϊκή συνείδηση μαζί με τα κηρύγματά τους: Αυτή είναι η μεγαλύτερη «εγγύηση» ασφάλειας για τους εργαζόμενους, η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Σφάζονται παλικάρια
 
«Τέλος η ανοχή στον Αμερικανό Πρόεδρο!». Με αυτόν τον... αποφασιστικό τίτλο αρθρογραφεί χτες στο οπισθόφυλλο της «Αυγής» γνωστός αρθρογράφος της. Μη φανταστείτε βέβαια ότι τους έπιασε καμιά κρίση ειλικρίνειας εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την τόση... ανοχή στον «διαβολικά καλό» Τραμπ, με τον οποίο παρέα πήγαν σε άλλο επίπεδο την εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Ούτε βέβαια υπάρχει κανένας ψόγος για τα στελέχη τους που έπιασαν ξανά στασίδι τις προηγούμενες μέρες στα «γκαλά» της πρεσβείας για να θυμίσουν στον Πομπέο ότι επί ημερών τους ξεκίνησαν ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ και η μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Τίποτα από αυτά... Απλά ο γνωστός αρθρογράφος - ο οποίος δεν διστάζει συχνά πυκνά να παραδώσει και «μαθήματα» στο ΚΚΕ περί συνδικαλισμού και άλλων τινών - ανησυχεί γιατί «η ανευθυνότητα του Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη για την παγκόσμια τάξη και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ». Και βγαίνει στα κεραμίδια επειδή «η ανατροπή τού υπό κατηγορία Τραμπ από τη θέση του Προέδρου γίνεται πλέον ανάγκη, όχι μόνο για τη διεθνή τάξη αλλά κυρίως για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, που δοκιμάζονται, καθώς χάνουν την εμπιστοσύνη όλων των συμμάχων τους». Δε λέμε, το ρόλο τους ως «αριστεράς» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τον έχουν πάρει στα σοβαρά, αλλά όσο να 'ναι τέτοιο καημό για το «κύρος» και τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ούτε από την Κλίντον - την οποία επικαλούνται στο άρθρο τους - δεν είδαμε. Αυτό θα πει... «δομική αντιπολίτευση» στην ποδιά της αμερικάνικης πρεσβείας, όπου «σφάζονται παλικάρια».

Bingo!
 
Αφού χειροκρότησε με ικανοποίηση και χαμόγελο την ομιλία του Πομπέο στο «Ιδρυμα Στ. Νιάρχος», ο Γ. Κατρούγκαλος, πρώην ΥΠΕΞ επί ΣΥΡΙΖΑ, έριξε το «καρφάκι» του για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ, αναπαράγοντας στο «Twitter» άρθρο των «New York Times» σύμφωνα με το οποίο «το 1950, οι υπερ-πλούσιοι πλήρωσαν το 70% του εισοδήματός τους σε φόρους στις ΗΠΑ ενώ το 2018, για πρώτη φορά, πληρώνουν λιγότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα, και από την εργατική τάξη και τα μεσαία στρώματα: 23%!». Είναι πραγματικά αστεία η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να λουστράρει το «αριστερό» του τάχα «σασί», επιλέγοντας τη ...φορολογία ως πεδίο αντιπαράθεσης με την αμερικανική κυβέρνηση, την ώρα που αποθεώνει τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και διεκδικεί τα πρωτεία στην αναβάθμιση της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής της Ελλάδας στα βρώμικα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Ατύχησε όμως: Ακόμα κι εκεί, η πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων - μεταξύ αυτών και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ - δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τη μακρινή Αμερική, αφού και στην Ελλάδα ο λαός πληρώνει σχεδόν το 94% των φορολογικών εσόδων και οι επιχειρηματικοί όμιλοι το υπόλοιπο! 2 στα 2 επομένως για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ...θαυμασμό που τρέφει για τις ΗΠΑ. 'Η, όπως λένε και οι Αμερικάνοι, «bingo»!




Ριζοσπάστης   Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου