Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Καλικάντζαρος για τους εργαζόμενους και ο Αι Βασίλης για την κυβέρνηση



Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, έκανε πάλι το θαύμα της…χριστουγεννιάτικα.

Σε άρθρο του διορισμένου προέδρου της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλου (ΤΑ ΝΕΑ, 17/12/2019) με τίτλο «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  2020:ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ», η ΓΣΕΕ αναλαμβάνει ρόλο πλυντηρίου της Κυβέρνησης και του προϋπολογισμού-καρμανιόλα, τον οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον παρουσιάζει ως δώρο του Αι Βασίλη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρει επί λέξει: «..ο προϋπολογισμός του 2020 δημιουργεί αισιοδοξία, αφού θέτει ως στόχο του την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και τη μείωση του φορολογικού βάρους». Ο Παναγόπουλος με το άρθρο του αυτό γίνεται ο καλικάντζαρος για τους εργαζόμενους και ο Αι Βασίλης για την κυβέρνηση. Το ίδιο άλλωστε έκανε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Την στιγμή που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ενάντια στον προϋπολογισμό-καρμανιόλα στις 18/12, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, παίρνει θέση ως δεξί χέρι της Κυβέρνησης της ΝΔ, για την διαφήμιση ενός «προϋπολογισμού αισιοδοξίας» που τσακίζει την εργατική τάξη με νέους φόρους και περικοπές σε υγεία-πρόνοια κτλ. Ενός προϋπολογισμού, όμως, που φοροαπαλάσσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν μόνο με το 5% του συνόλου των φόρων. Αυτό δημιουργεί «αισιοδοξία» στην ΓΣΕΕ.

Αυτή τους η στάση εκτός των άλλων, οφείλεται στο ότι αντί για μισθό εργάτη, όλοι αυτοί αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για τις υπηρεσίες τους, ταγμένοι στην υλοποίηση της πολιτικής του ΣΕΒ και των κυβερνήσεών του.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ πλέον το έκανε απολύτως καθαρό για κάθε εργάτη, κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

Όσοι βλέπουν τη σφαγή που φέρνει και ο προϋπολογισμός της ΝΔ, πρέπει να πάρουν θέση αύριο στα συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό-καρμανιόλα.

Γιατί η ελπίδα και η αισιοδοξία, βρίσκονται στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Αν κάποιοι βλέπουν δωράκια της ΝΔ, ας περιμένουν τον Αι Βασίλη…


 

1 σχόλιο:

  1. Πάμε αλλά που ΠΑΜΕ;;; ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΜΠΡΙΟΛΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑΝ ΚΑΦΕ;;;

    Ποια ΠΟΡΕΊΑ;;;

    .... σύ μου άλλαξες ΠΟΡΕΙΑ ΕΣΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΪΚΗ .... ΑΜΑΡΤΊΑ!!!!

    ΣΥΝΙΣΤΩ: ΚΌΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!!! ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ "Η ΕΛΛΑΣ"!!!

    ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.... ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ .... ΗΦΑΙΣΤΟΥ (ΕΛΕΓΕ Ο Κολοκοτρώνης: Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους!!! - ΤΑ ΑΚΟΥΣ Βορίδη και Αδωνι;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή