Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Νέα κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό


Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων

MotionTeam
Την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχτηκαν χτες το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που διαδήλωναν έξω από τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, άνεργου από το 2011 και με την μητέρα του να νοσηλεύεται με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της.
 Η αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές και τους ψέκασε με χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνταξιούχος. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Μπροστά από την Εθνική Τράπεζα που είχε κατεβάσει ρολά και την είσοδο της οικοδομής όπου στεγάζονται και υπηρεσίες της, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 47, είχε τοποθετηθεί μια διμοιρία των ΜΑΤ, πάνοπλη. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και εκπρόσωπος του δανειολήπτη ζήτησαν να περάσουν για να πάνε στο δικαστικό τμήμα της τράπεζας, προκειμένου να ζητήσουν να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να δεχτεί η τράπεζα πρόταση συμβιβασμού στην οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί.


Στο κτίριο, ενώ μπαινόβγαιναν διάφοροι, δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην τριμελή αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, οι οποίοι δέχτηκαν την αστυνομική βία. Τελικά, η είσοδος επιτράπηκε όταν πλέον είχαν φύγει όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας, ώστε να μην μπορεί κανένας να παρέμβει για την αναστολή του πλειστηριασμού.


MotionTeam
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου που διεξήγαγε τον πλειστηριασμό, στην οδό Κομνηνών. Με την παρέμβαση που έγινε, αποκαλύφθηκε ότι ο πλειστηριασμός ξεκίνησε και δεν μπορούσε να σταματήσει και ότι είχε κατατεθεί μία και μοναδική προσφορά από την ίδια την τράπεζα, στο κατώτατο τίμημα, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αξία του ακινήτου.
 Το σπίτι που πλειστηριάζεται είναι η κατοικία που διαμένουν ο άνεργος εδώ και χρόνια αυτοαπασχολούμενος και η καρκινοπαθής μητέρα του. Το χρέος προέρχεται από δάνειο, στο οποίο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί τα χρόνια της κρίσης. Η τράπεζα προχώρησε στον πλειστηριασμό παρά τις προτάσεις που έχει κάνει ο δανειολήπτης στο παρελθόν για διευθέτηση του δανείου.

Ο Γιάννης Κουρμούλης, εκ μέρους της Επιτροπής Κατά των Πλειστηριασμών, σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι κλέβουν του λαού το βιος. «Η τράπεζα παίρνει το σπίτι του ανθρώπου για ένα κομμάτι ψωμί και απολαμβάνει την προστασία των δυνάμεων καταστολής. Στην υπηρεσία της κερδοφορίας των τραπεζών έχει τεθεί ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο που τους δίνει τη δυνατότητα να πουλάνε τα δάνειά τους σε fund, να ξεμπερδεύουν με το προσωπικό που έχουν στα τμήματα των "κόκκινων" δανείων, να αναδιαρθρώνονται με δικά μας λεφτά».

Και διαμήνυσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μη χάσει το σπίτι του ο συνάδελφός τους, καμία λαϊκή οικογένεια. Με κινητοποιήσεις στην τράπεζα, υψώνοντας τείχος προστασίας έξω από τα λαϊκά σπίτια, δεν θα επιτρέψουν τη ληστεία της λαϊκής περιουσίας.

Ριζοσπάστης   Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου