Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Κάλεσμα στη μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη - Παρουσιάστηκε η «Μαύρη Βίβλος» της εργοδοσίας στην πανδημία (VIDEO)

 



Κάλεσμα στα συνδικάτα να στηρίξουν την 7η Απρίλη ως Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τη στήριξη των μάχιμων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος Υγείας απήθυνε το ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου. 

Παράλληλα παρουσίασε τις καταγγελίες από κλάδους και χώρους δουλειάς όπου η εργοδοσία αλωνίζει σε συνθήκες πανδημίας
Συγκεκριμένα, ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι το Μέτωπο «προασπιζόμενο το συμφέρον και την υγεία του λαού της χώρας μας, στηρίζει την ολότητα των αιτημάτων των υγειονομικών, καλεί τα συνδικάτα να στηρίξουν τη δράση των υγειονομικών στις 7 του Απρίλη η οποία να γίνει Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για τη στήριξη των μάχιμων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Έξω από κάθε νοσοκομείο, κάθε Κέντρο Υγείας τα φιμωμένα στόματα αποκτούν φωνή και όλοι μαζί υγειονομικοί, συνδικάτα ενώνουμε τις φωνές και διεκδικούμε: Ούτε ώρα χαμένη, Πάρτε τώρα μέτρα ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών με μόνιμες σχέσεις εργασίας, να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ, να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας». Υπογράμμισε ότι «στις 7 Απρίλη, η φωνή των μάχιμων υγειονομικών γίνεται φωνή όλων μας. Είναι η μέγιστη έκφραση ευγνωμοσύνης σε αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς τους συνανθρώπους μας». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι «πρόκειται για επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας χωρίς προηγούμενο, που αξιοποιεί όσα μέτρα έχει πάρει ως τώρα η κυβέρνηση. Με κλειστές τις περισσότερες επιχειρήσεις, έχουν εκδοθεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διατάξεις που καταργούν εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν στο μισό τους ήδη άθλιους μισθούς, λύνουν τα χέρια των εργοδοτών για να μας πληρώνουν όποτε θέλουν, να μας απασχολούν όσο, όπου και όπως θέλουν. Με αφορμή την πανδημία επιδιώκουν να πετύχουν όσα δεν κατάφεραν μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης τα προηγούμενα χρόνια».

Τόνισε ότι «το καθήκον όμως κάθε σωματείου σε αυτές τις συνθήκες είναι να μην υποταχθούμε. Να δείξουμε ανυπακοή. Να γίνουμε μια γροθιά για να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά τη ζωή μας, τα δικαιώματά μας. Να πάρουμε όλα τα μέτρα συλλογικής αντιμετώπισης της επίθεσης στους χώρους δουλειάς, με όλους τους τρόπους. Να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, που βλέπει τα πάντα με κριτήριο το κέρδος και που βρήκε την ευκαιρία να ισοπεδώσει ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Διαβάστε εδώ τον Α' Τόμο της «Μαύρης Βίβλου» της εργοδοσίας στην πανδημία.

Η μετάδοση της συνέντευξης τύπου είναι παράλληλα διαθέσιμη στο web radio του ΠΑΜΕ, ενώ τα κείμενα βρίσκονται και στο site του ΠΑΜΕ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου