Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για το άνοιγμα των σχολείων






Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για το άνοιγμα των σχολείων
          Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για τo άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης χρόνια προβλήματα και πολύ περισσότερο στο δικό μας σχολείο, του οποίου οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκέστατες. Σε πείσμα αυτών των προβλημάτων το σχολείο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τόσο στην σύγχρονη όσο και στην ασύγχρονη μορφή της όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.
          Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξει το σχολείο και αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και η δική μας  με ευθύνη των αρμόδιων φορέων, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.
          Καταγράφουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και σε συνεργασία  με το Σύλλογο Γονέων επιθυμούμε να διασφαλίσουμε όλα τα αναγκαία μέσα, για να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια για όλους.
Συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου:
·       τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας είναι μικρότερες από τα προβλεπόμενα από το υπουργείο τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση του 1.5 μέτρου από μαθητή σε μαθητή, ακόμα και μετά το διαχωρισμό των τμημάτων. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν κατάλληλοι χώροι διδασκαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο μας με ασφάλεια τόσο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και για τους εκπαιδευτικούς.
·       η αίθουσα της πληροφορικής βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου και εκτός του ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την απόσταση του 1.5 μέτρου, δεν αερίζεται καθόλου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εντελώς ακατάλληλη.
·       Το γραφείο των εκπαιδευτικών είναι μικρό και δεν εξασφαλίζει την απαιτούμενη απόσταση του ενός συναδέλφου από τον άλλο.
Καταγράφουμε τα προβλήματα και ευελπιστούμε ότι, με την άμεση σύγκλιση σχολικού συμβουλίου και την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, θα καταστεί δυνατή η λειτουργία του σχολείου.
          Αποφασίζουμε συμβολικό κλείσιμο του σχολείο 8 – 9 π.μ. και, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά για οριστική λύση του κτηριακού προβλήματος, θα προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις.
          Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου