Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Κορωνάκης (ξενοδοχοϋπάλληλος): Ανοιχτή επιστολή–ερώτημα στον αντικομμουνστή (παρεμπιπτόντως και υπουργό) Γιάννη Βρούτση


Μήπως και ο κύριος Μανώλης Κοττάκης ανήκει στον κομματικό στρατό του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε.;
Από το συντροφικό μπλογκ Red Fox λάβαμε την ακόλουθη επιστολή-ερώτημα, που υπογράφει ο
Δημήτρης Σ. Κορωνάκης
Ξενοδοχοϋπάλληλος και Πρώην Δημοσιογράφος 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM


*



Η πανδημία του κορωνοϊού έχει κάνει άνω-κάτω τις ζωές όλων μας, τίποτα δεν είναι όπως ήταν και ενδεχομένως τίποτα δεν θα γίνει ξανά όπως ήταν.
Η ζημιά στην οικονομία είναι τεράστια, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη τη γη, σε πολλούς κλάδους. Στη χώρα μας, ένας κλάδος, που έχει πληγεί πάρα πολύ σοβαρά είναι  - μεταξύ άλλων -  και αυτός του επισιτισμού-τουρισμού.
Σαφώς αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι εργοδότες του κλάδου, ωστόσο η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει για αυτούς κάποια μέτρα ανακούφισης, όπως φοροαπαλλαγές, ενδεχομένως και κάποια πακέτα ενίσχυσης κλπ… 
Τι συμβαίνει όμως με τους εργαζόμενους του κλάδου; Πρόσφατα, την Πέμπτη 28 Μάη 2020, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, κάτω από την ομπρέλα των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια, επεδίωξαν να συναντήσουν τον υπουργό απασχόλησης, κύριο Ιωάννη Βρούτση ή έστω κάποιον εκπρόσωπο-συνεργάτη του.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το ζήτημα απασχόλησε και τη Βουλή των Ελλήνων. Σε σχετική ερώτηση, που διατύπωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ (και ξενοδοχοϋπάλληλος ), κύριος Χρήστος Κατσώτης, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων – και το αίτημα για προστασία όλων των εργαζομένων του κλάδου επισιτισμού τουρισμού.
Ο αρμόδιος υπουργός, κύριος Ιωάννης Βρούτσης, απάντησε –ούτε λίγο ούτε πολύ- πως ευχαρίστως θα δεχόταν να συναντήσει εργαζόμενους του κλάδου, αλλά (σύμφωνα  με τα λεγόμενά του…) οι συγκεκριμένοι που πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση, δεν ήταν εργαζόμενοι του επισιτισμού-τουρισμού, αλλά επρόκειτο για τον κομματικό στρατό του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε. και δεν εκφράζουν ούτε εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού.
Επίσης ο κύριος υπουργός κατηγόρησε ευθέως τον κύριο Χρήστο Κατσώτη, πως  με την παρουσία του στη συγκέντρωση έδινε και το πρόσταγμα για επίθεση κατά των σωμάτων ασφαλείας!
Φυσικά, ο κύριος Χρήστος Κατσώτης, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, έβαλε στη θέση του τον κύριο υπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:



  • Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» 45 σωματεία του κλάδου και όχι κάποιος κομματικός στρατός του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε.
  • Ο ίδιος ήταν παρών , τόσο με την ιδιότητα του συναδέλφου, καθώς εργάζεται στον κλάδο αυτό σχεδόν επί μισό αιώνα, αλλά και με την ιδιότητα του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράσταση του Κόμματος στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
  • Η πόρτα του υπουργείου είναι πάντοτε ερμητικά κλειστή  για τους εργαζόμενους, αντίθετα είναι ορθάνοιχτη για τον Σ.Ε.Β., τον Σ.Ε.Τ.Ε., τους εμπόρους και γενικά για το κεφάλαιο και τους εργοδότες.
  • Τέλος, του θύμισε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το έτος 2013, όταν τότε στην κυβέρνηση του κυρίου Αντώνη Σαμαρά, ο κύριος Ιωάννης Βρούτσης  βρισκόταν στο ίδιο υπουργείο. Υπήρξαν 35 άτομα, άπαντες εκλεγμένοι σε σωματεία που πρόσκεινται στο Π.Α.ΜΕ., οι οποιοι θέλησαν να δουν τον κύριο υπουργό ή έστω κάποιον εκπρόσωπο-συνεργάτη του και αυτό τους το αίτημα είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν και να συρθούν σε δίκη, φορτωμένοι με άδικες και ανύπαρκτες κατηγορίες.

***

Έχοντας παρακολουθήσει εκτενώς το όλο θέμα, θα ήθελα να απευθυνθώ στον κύριο υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση γενικά, λέγοντας τα εξής:

  1. Μήπως βρισκόμαστε ακόμα στο έτος 1950 και στο μετεμφυλιακό ελληνικό κράτος; Τότε που το Κ.Κ.Ε. ήταν παράνομο και οι σύντροφοι καταζητούνταν και διώκονταν ποινικά;
  2. Μήπως εμείς οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, θα πρέπει πρώτα να έχουμε εξασφαλίσει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και να έχουμε αποκηρύξει τον κομμουνισμό; 
  3. Μήπως ο κύριος υπουργός ρώτησε έναν προς έναν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού και εκείνοι του απάντησαν πως δεν τους εξέφραζε η εν λόγω κινητοποίηση, καθώς και τα άτομα που την οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτήν; Αν όχι, τότε πώς βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και τα διατυπώνει με τόσο θράσσος; Εμένα πάντως δεν με ρώτησε 
  4. Τέλος, άκουσα πρόσφατα τον καταξιωμένο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», κύριο Μανώλη Κοττάκη (στην εκπομπή που κάνει στον ραδιοφωνικό σταθμό “REAL FM”, μαζί με τον επίσης καταξιωμένο δημοσιογράφο, κύριο Νίκο Μπογιόπουλο) να υπερασπίζεται με πολύ μεγάλο πάθος, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού, χωρίς να θέλει να εξαιρέσει τους συγκεκριμένους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση. Μάλιστα ανέφερε λέξη προς λέξη, πως διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από την πλατεία Συντάγματος, σταμάτησε προκειμένου να ακούσει την ομιλία του συναδέλφου, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο βήμα…

Και ερωτώ ευθέως: Μήπως και ο κύριος Μανώλης Κοττάκης ανήκει στον κομματικό στρατό του Π.Α.ΜΕ. και του Κ.Κ.Ε.;

Βλέπε και από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για τη συγκέντρωση


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου