Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ «ΤΙΤΑΝ»



«Θάλαμος αερίων» με σφραγίδα κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ε-Ε




          
 Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την καύση στο μεταλλαγμένο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντων. Αυτό, μπορεί πλέον να καίει RDF/SRF. Δηλαδή, πετ κοκ, σκουπίδια, πλαστικά - χαρίζοντας ένα μέλλον με διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, σε μας και στα παιδιά μας.


          Προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων, η κυβέρνηση της ΝΔ, θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η χορήγηση της άδειας, είναι απόφαση βαθιά ταξική, είναι πολιτική επιλογή της άρχουσας τάξης.


          Υπάρχουν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που χάραξαν παρόμοια πολιτική. Αν ήθελαν και αν θέλουν, τον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων ας δώσουν επαρκείς κρατικούς πόρους για την ορθή διαχείριση με διαλογή στην πηγή, με κομποστοποίηση, με ολοκληρωμένη ανακύκλωση.



          Οι δημοτικές αρχές πρέπει να στηρίξουν στην πράξη τα δίκαια αιτήματα του λαού. Με δυναμικές κινητοποιήσεις να απαιτήσουν την ανάκληση της αδειοδότησης. Να κριθούν ανεπιθύμητοι η εταιρεία και όλοι εκείνοι που υπέγραψαν υπέρ της καύσης.Τα πολιτικά τους στελέχη σε δήμους και Περιφέρειες που σιγοντάρισαν με την απραξία και τη συγκάλυψη. Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα πρέπει να βρει το λαό ενωμένο και οργανωμένο ώστε με μαχητικούς, μαζικούς αγώνες να καταφέρουμε την ανάκληση.


Σε αυτό βοηθάει και η αποκάλυψη του μεγάλου ενόχου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που μόνο δεινά φέρνει στους λαούς.--



          ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.


Ωραιόκαστρο 16/6/2020


ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου