Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ ενάντια στη νέα κλοπή της παλαιστινιακής γης (ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο των ΗΠΑ πραγματοποίησε το απόγευμα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καταγγέλλοντας τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την προσάρτηση, από 1η του Ιούλη 2020, νέων παλαιστινιακών εδαφών στην επικράτεια του Ισραήλ.

Μαχητικά, με συνθήματα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και η απαίτηση να σταματήσει τώρα κάθε κίνηση προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ. Επίσης εκφράστηκε η απαίτηση για άμεση υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής βουλής για αναγνώριση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.


Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μοιράστηκε πλατιά η προκήρυξη - κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ.

Η ΕΔΥΕΘ σήμανε συναγερμό ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους. Κάλεσε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε δράση ενάντια στα σχέδια Ισραήλ - ΗΠΑ και σε μαχητική συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης για τα δίκαια αιτήματά του για άμεσο τερματισμό της κατοχής, κατάργηση των εποικισμών, δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση των αγωνιστών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.



902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου