Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ότι κατακτήσαμε μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,      ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

www.syntaxio.blogspot.com      ------     e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

 


  

Μετά την απόφαση του ΣτΕ  και την ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης, για την επιστροφή μικρού μέρους των παράνομων περικοπών των συντάξεων, που έγινε με τους νόμους 4051/12 και 4093/12.

Έπιασαν και πάλι δουλειά τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε πρωτοβάθμια συνταξιουχικά σωματεία [βλέπε «Μικτό, Ενωτικό, Ταξικό Συνταξιουχικό Κίνημα (!!!!!!!) «Η Συσπείρωση»], στη Θεσσαλονίκη, κατακλύζοντας με ηλεκτρονικά μηνύματα χιλιάδες συνταξιούχους και προτρέποντάς τους, για ακόμα μια φορά, να καταθέσουν αιτήσεις και αγωγές, για να «διεκδικήσουν» αναδρομικά από την περικοπή της επικουρικής σύνταξης και την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας.

Καταγγέλλουμε την αποπροσανατολιστική, αλλά και οικονομικά προσοδοφόρα για τους παραπάνω, αυτή τακτική – μεθόδευση, με την οποία συνειδητά συγκαλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, που στηριγμένο στην προηγούμενη απόφασή του (2015), έκρινε πως οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, δικαιούνται την απόδοση των παράνομα παρακρατηθέντων από τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα και το επίδομα άδειας, για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.

Συγχρόνως, σπρώχνοντας τους συνταξιούχους σε έναν αέναο κύκλο προσφυγών, ενισχύουν την δυνατότητα της κυβέρνησης να καθυστερεί την υλοποίηση αυτής της υποχρέωσής της, αναμένοντας δικαστικές αποφάσεις και να τις ερμηνεύει κατά το δοκούν, ……. όταν τελικά αυτές προκύψουν.

Όμως η μεγαλύτερη υπηρεσία που της προσφέρουν, είναι ότι επικεντρώνουν το ενδιαφέρον των συνταξιούχων μόνο στην επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων, για το επίμαχο 11μηνο, και όχι στο σύνολο των  απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις τους, από όλες τις κυβερνήσεις, χαμηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τον πήχη των διεκδικήσεων τους και βάζοντάς τους σε στάση αναμονής και αδράνειας, ότι εξάλλου επιδιώκει και η κυβέρνηση.

Καλούμε την κυβέρνηση, επειδή αυτή κυβερνά και όχι τα δικαστήρια, με πολιτική της απόφαση να αποδώσει τα παράνομα παρακρατηθέντα άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους.

Καλούμε τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης να μην γίνουν για ακόμα μια φορά θύματα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων και των σωματείων «υπεργολάβων» τους, πληρώνοντας χρήματα που δεν τους περισσεύουν, αλλά να βγουν στο δρόμο του αγώνα, για να διεκδικήσουμε συλλογικά και ανυποχώρητα το σύνολο των απωλειών που έχουν υποστεί οι συντάξεις μας, την επαναφορά τους στα προ κρίσης επίπεδα, γιατί τις έχουμε πληρώσει, να διεκδικήσουμε μέτρα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, που εξακολουθούμε να το χρυσοπληρώνουμε, για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας COVID-19, δωρεάν φάρμακα και υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Ότι κατακτήσαμε μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων.

 

   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου