Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Οι νεκροθάφτες των εργασιακών δικαιωμάτων κλαίνε για «τις χαμένες θέσεις εργασίας»

 

 

«ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι συμμέτοχοι στο έγκλημα κατά των εργαζομένων. Έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους ώστε να σταλούν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αναλύει στοιχεία των εκθέσεων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που αναδεικνύουν ότι η ανεργία σπάει κόκκαλα, ότι η μερική, μαύρη και κάθε άλλου είδους «ελαστική» μορφή απασχόλησης σαρώνει.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: 

  • «Έθαψαν τη σταθερή εργασία ονομάζοντας "χάπι για την ανεργία" τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Η εργοδοσία πλέον βγάζει με έναν εργαζόμενο δουλειά για τρεις και τέσσερις.
  • Όταν έκλειναν τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες, έλεγαν στους εργαζόμενους "σιωπή μη χάσετε και την αποζημίωση".
  • Εν μέσω πανδημίας, που οι εργοδότες σάρωναν τα δικαιώματα των εργαζομένων με όπλο τις ΠΝΠ της ΝΔ, έβαλαν λουκέτο σε ΓΣΕΕ και ΕΚΘ, δεν πάτησαν το πόδι τους ούτε σε έναν χώρο δουλειάς.

Με το μόνο που ασχολούνται είναι η διαχείριση κονδυλίων για την εκπαίδευση των ανέργων για να τους στέλνουν στα εργασιακά κάτεργα  προκειμένου να μη χάσουν το επίδομα ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τσακίσουν τα χέρια των εργοδοτών που τους κλέβουν τον μόχθο, που τους ρουφάνε τη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη. Να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη, με τα Συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ ώστε να φέρουμε στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Να απαιτήσουμε:

  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές - αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ.
  • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα.
  • Κάλυψη των αναγκών των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων».
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου