Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Από κοινού ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ το αντιδραστικό νομοσχέδιο που στρέφεται σε βάρος του λαϊκού κινήματος

 

  Πηγή: Eurokinissi

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ το αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κομμάτων.

Με το  σχέδιο νόμου εισάγεται στο Ελληνικό Δίκαιο η 5η κατά σειρά Οδηγία της ΕΕ, υποτίθεται ενάντια στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και για την «καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας». Με τις ρυθμίσεις αυτές η ΝΔ στην ουσία συνεχίζει σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση την επέκταση του απαράδεκτου νόμου 4557/2018 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με όχημα ακριβώς το ευρωενωσιακό πλαίσιο περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και με αιχμή τη δήθεν διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, θέσπισε νέα μέσα ελέγχου και ευθείας αντιδημοκρατικής παρέμβασης στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων.

Ανάμεσα σε άλλα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα προσωπικά στοιχεία των μελών διοικητικών συμβουλίων των σωματείων θα ελέγχονται εξονυχιστικά από τις αρχές (εγχώριες και της ΕΕ) και θα είναι «διαθέσιμα» ακόμα και 10 χρόνια μετά την παύση του συνδικαλιστικού φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου