Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Να ενισχυθούν ο ελπιδοφόρος συντονισμός και η πάλη των εργαζομένων ενάντια στα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης


Παρέμβαση με αφορμή τη χτεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία της οποίας επιβεβαίωσε την ταύτισή της με την αντιλαϊκή επίθεση

 

Από τη συμβολική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας στην απεργία της 26ης Νοέμβρη
Από τη συμβολική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας στην απεργία της 26ης Νοέμβρη
Το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν οι αγώνες πλήθους Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και της αντεργατικής επίθεσης, σε πλήρη αντίθεση με την ταύτιση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με την αντιλαϊκή πολιτική και την παντελή απουσία της από κάθε αγώνα των εργαζομένων, ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στη χτεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.
 
Εγνοια των εργατοπατέρων η ενίσχυσή τους ως επιτελείου του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει σχετικά:

«Μετά από πολλούς μήνες συνειδητής και επιλεκτικής απραξίας, συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χτες) διαδικτυακά η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Ολους αυτούς τους μήνες ο λαός μας μετρά εκατοντάδες νεκρούς - θύματα της πανδημίας και το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, χιλιάδες απολύσεις και πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους, το εισόδημα των εργαζομένων έχει ουσιαστικά εξανεμιστεί.

Ωστόσο, οι δυνάμεις που ηγούνται της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, λέξη δεν βρήκαν να πουν για τη μάχη που δίνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα ενάντια στην αντεργατική και κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης, τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού. Και τι να πουν, άλλωστε, αφού όλο αυτό το διάστημα "έλαμψαν" διά της απουσίας τους από όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους και τα πραγματικά εργατικά σωματεία; Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού σουλατσάριζαν στα υπουργεία στηρίζοντας τα κυβερνητικά νομοσχέδια, στις επιτροπές, στα τραπέζια των "κοινωνικών διαλόγων" με κυβέρνηση και εργοδότες, χαρακτηρίζοντας "άσκοπη ενέργεια" και "κυνήγι μαγισσών" την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοέμβρη!».

Οπως κατήγγειλαν μάλιστα και στη χτεσινή συνεδρίαση τα στελέχη της ΔΑΣ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην απεργία στις 26 Νοέμβρη προσπάθησε να βάλει σοβαρά εμπόδια, έκανε προσπάθεια να μην παρθούν αποφάσεις, παρενέβαινε ακόμα και σε οργανώσεις που ήδη είχαν ξεκινήσει την οργάνωση της μάχης για την επιτυχία της απεργίας...

«Αντίθετα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «βρήκαν πολλά να πουν για το πώς η ΓΣΕΕ θα ενισχύσει το ρόλο της ως επιτελείου των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεών τους, πώς θα βελτιώσει τη συμβολή της στην υπόθεση της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης και πώς θα ενσωματώσει και τους εργαζόμενους στην υπόθεση αυτή. Επιπλέον, επιχειρηματολόγησαν ότι είναι αναγκαίες οι νέες περικοπές στους μισθούς μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και άλλων αντεργατικών πολιτικών.

Αυτό που τους ενδιαφέρει και αποφάσισαν είναι η συμμετοχή στον "κοινωνικό διάλογο" και την επιτροπή Πισσαρίδη, καθώς και η συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο διεθνές φόρουμ "ΕΛΛΑΔΑ 2040", μαζί με "σημαίνουσες προσωπικότητες", κατά τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, όπως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς και ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Τους ενδιαφέρει η πιο στενή διασύνδεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με το ΕΣΠΑ και τα κοινοτικά προγράμματα.

Δεν παρέλειψαν, επίσης, να ρίξουν για άλλη μια φορά τη χολή τους απέναντι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που μπαίνουν "καρφί" στο μάτι τους, αφού πρωτοστατούν και αυτό το διάστημα για να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν να επιβάλουν, για να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι την υγεία, τη ζωή τους, τα δικαιώματα και το δίκιο τους, για να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες απέναντι στα σχέδια των αφεντικών και του κράτους τους.

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν πόσο ενταγμένοι είναι στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής που συναποφασίζεται στα γραφεία του ΣΕΒ, πόσο επικίνδυνοι είναι για τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα, πόσο μεγάλη ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να τους κάνουν πέρα».

Η ελπίδα για τους εργαζόμενους στην ενίσχυση της πάλης

«Το ελπιδοφόρο μήνυμα αυτής της περιόδου είναι ο συντονισμός και η πάλη των εργαζομένων και των συνδικάτων τους απέναντι στα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης, κάτι που πρέπει να ενισχυθεί και το επόμενο διάστημα», τονίζει το ΠΑΜΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή «έδωσε και θα δίνει όλες του τις δυνάμεις».

Ειδικά για το περιεχόμενο αυτού του αγώνα, τα στελέχη της ΔΑΣ σημείωσαν μεταξύ άλλων την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ, για να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία και να στηριχτεί το εισόδημα της εργατικής οικογένειας. Ταυτόχρονα υπογράμμισαν την ανάγκη να σηκωθεί τείχος αντίστασης στο αντιλαϊκό «σχέδιο Πισσαρίδη» και να δοθεί απάντηση στην εντεινόμενη καταστολή ενάντια στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Στην Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τα στελέχη της ΔΑΣ να σημειώνουν πως το «διαχρονικό συμπέρασμα που προκύπτει και από την Επανάσταση του 1821 είναι ότι τίποτα δεν καταργείται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξική πάλη».

  • Ολόκληρη η παρέμβαση της ΔΑΣ στη συνεδρίαση δημοσιεύεται στο πόρταλ «902.gr», στη διεύθυνση www.902.gr/node/244141.
 
Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου