Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


 


  28/12/2020    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Με αίσθημα οργής και αγανάκτησης καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση σε προσφυγική δομή ανηλίκων στο Παλαιόκαστρο από ομάδα ακροδεξιών στοχείων, η οποία εισέβαλε με λοστούς και μαχαίρια στη δομή, ξυλοκοπώντας  αδιακρίτως προσωπικό και παιδιά. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στο προσωπικό και τα προσφυγόπουλα της δομής και απαιτούμε από τις αστυνομικές αρχές να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπαίτιους.

Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ένα ακόμη περιστατικό που προστίθεται σε μια μεγάλη λίστα ανάλογων περιστατικών σε διάφορες περιοχές και δομές της χώρας. Όσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις – τόσο η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η τωρινή της ΝΔ – αποποιούνται της κρατικής ευθύνης και μέριμνας που πρέπει να υπάρχει προκειμένου να εξασφαλιστούν ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες για το διάστημα παραμονής τους στη χώρα μας, όσο ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τα ΕΕ αρνούμενοι την χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους, τόσο αυτοί θα μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και εκτεθειμένοι σε τέτοιου είδους επιθέσεις, τόσο περισσότερο θα αποθρασύνονται και οι διάφορες φασιστικές ομάδες εντείνοντας και επεκτείνοντας τη δράση τους.

Φαίνεται ότι ορισμένοι, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, συνθήκες μεγάλης ανασφάλειας και οικονομικής ανέχειας του λαού θέτουν ως προτεραιότητα της ζωής τους να επιτεθούν σε κατατρεγμένους από πολέμους και φτώχεια ανήλικους πρόσφυγες, «βγάζοντας λάδι» τους πραγματικούς υπαίτιους για τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο λαός. Την ώρα που η κυβέρνηση τα έχει ρίξει όλα στην ατομική ευθύνη, απαντά στις ανησυχίες του λαού με όργιο καταστολής, την ώρα που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα περικόπτοντας εν μέσω πανδημίας επιπλέον πόρους από το ήδη διαλυμένο σύστημα υγείας, παρέχει άφθονο χρήμα σε μονοπωλιακούς ομίλους  να διασφαλίσουν τα κέρδη τους και επιδίδεται σ’ ένα μπαράζ νομοσχεδίων που καθιερώνουν ουσιαστικά το δεκάωρο και τις ατέλειωτες υπερωρίες, κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι ο εχθρός είναι οι κολασμένοι απανταχού της γης, προκειμένου να βγει από το κάδρο ο πραγματικός αντίπαλος, η αντιλαϊκή πολίτική για όφελος του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις πάνε χέρι-χέρι με τους τεμενάδες στη μεγαλοεργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν όχι απλά το περιστατικό και τα πρόσωπα, αλλά και την  πολιτική που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα. Την πολιτική αυτή που προκαλεί κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, που γεννά και ανέχεται τα διάφορα φασιστικά μορφώματα και χαϊδεύει τα αυτιά ακροδεξιών και αντιδραστικών κύκλων, και στην οποία έχει διαπρέψει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου