Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Αλ. Παπαρήγα: Οι διαφωνίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι για τη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου (VIDEO)

 

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και σήμερα εκκολάπτονται οι παράγοντες για την αντεπίθεσή του, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο προϋπολογισμό, που όπως σημείωσε είναι απολύτως συνεπής με τους αντιλαϊκούς στόχους της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στα συνολικά 72 δισ. ευρώ που θα κληθούν αυτή και η επόμενη κυβέρνηση να διαχειριστούν, σημείωσε πως ένα μέρος τους είναι δάνεια που αυξάνουν το κρατικό χρέος και ένα μέρος από τα Ταμεία της ΕΕ που γεμίζουν από τον ίδρωτα και το αίμα των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι θα γίνει μεγάλο μακελειό μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων με αντικείμενο το πακέτο των 72 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ταύτιση στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος. 

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει ριζική και κάθετη διαφορά με την κυβέρνηση από τη σκοπιά ότι είναι πολέμιο του καπιταλιστικού συστήματος και αναδεικνύει πως ο εργαζόμενος είναι ο παραγωγός του πλούτου και ο κεφαλαιοκράτης ο σφετεριστής του. Πρόσθεσε ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα με την ορμητική του αντεπίθεση μπορεί σήμερα να ανακόψει χειρότερα μέτρα και να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης.

Αναφερόμενη στη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση, σημείωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού την επιτάχυνε και την βάθυνε, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για υγειονομική κρίση ούτε για κρίση λόγω ανικανότητας ή ανεντιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης. Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ είχε εκτιμήσει ότι θα προκύψει μια αναιμική ανάπτυξη και ότι ο επόμενος κύκλος της κρίσης θα είναι πιο βαθύς. Σημείωσε ότι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει διπλά και τριπλά αυτά που του λένε σήμερα και πως τα 72 δισ. ευρώ θα γίνουν ταφόπλακα αν δεν οργανώσει την αντεπίθεσή του.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου