Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Στην ατομική ευθύνη φορτώνει και τα μέτρα προστασίας μετά το lockdown

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Στην ατομική ευθύνη φόρτωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέτρα προστασίας μετά το γενικευμένο lockdown και με αυτό τον τρόπο ένιψε τα χέρια της η κυβέρνηση για ό,τι συμβεί μετά την άρση της καραντίνας και τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» που είναι κομμένα και ραμμένα για τους επιχειρηματικούς ομίλους του Τουρισμού και των Μεταφορών.

«Μέσα από τη συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη προστατεύουμε και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Οφείλω να ζητήσω πολύ μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην «πλήρη εφαρμογή των λίγων μέτρων τα οποία έχουν απομείνει ως προς τη χρήση της μάσκας, την αποφυγή των συνωστισμών και βέβαια απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, ειδικά του χώρου της εστίασης, με τα μέτρα, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους ειδικούς». Ωστόσο, τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ είναι καθημερινός όπως και σχεδόν ανύπαρκτος ο έλεγχος στους μεγάλους χώρους εργασίας.

Προειδοποίησε ότι «θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου» για να μη «χαλάσει» η εικόνα τώρα που ανοίγει ο Τουρισμός. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα και καθώς θα φτάνουμε πια στον Ιούνιο και θα έρχονται πολλοί περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας...».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δεν απέκλεισε τη λήψη τοπικών μέτρων όταν αυξάνονται τα κρούσματα, λέγοντας πως «αν και όπου υπάρξουν τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν με τον δέοντα τρόπο». 

902gr

 Δες ακόμα

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου