Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Με σύνθημα: «Η  Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα αγώνα  και διεκδίκησης  απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων!», η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF - SRF στην επιχείρηση «ΤΙΤΑΝ/ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε κινητοποίηση για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε  η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη δυσοσμία - ρύπανση από τα ΕΛΠΕ, πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στο πάρκο στη Μουσών στον Εύοσμο (πίσω από τη ΔΕΗ), και με αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, κατευθύνθηκε στο χώρο της κινητοποίησης. (Δείτε βίντεο εδώ)

Ακόμα συμμετείχε το Συντονιστικό Σωματείων και φορέων του Δήμου Δέλτα.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας (Άνω Ηλιούπολη) του Δήμου Π. Μελά, στην οποία μίλησαν η Αθ. Μπέλλου από το Σύλλογο Γυναικών Πολίχνης (μέλος της ΟΓΕ), ο Π. Σαρρής από το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού και ο Θ. Κοκκονάς από την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

 
 

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν και άλλοι φορείς, ενώ ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους δρόμους της περιοχής.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές σχημάτισαν με τα σώματά τους τη φράση  «Όχι στην καύση».

 










 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου