Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΛΕΤΗ ΤΣΙΟΡΔΑ - ΛΥΤΡΑ : ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ 87% ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ !!! [ video ]

 

 
Ενδεικτικά της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τα στοιχεία μελέτης του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόρδα και του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρου Λύτρα, σύμφωνα με τα οποία «η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα».
 
  
 
Όπως αναφέρει σε διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Θ. Λύτρας, η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαΐου, σημειώνοντας πως «γνωστοποιήθηκε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν αποφάσεις στο ''ανώτατο επίπεδο''». Η μελέτη εξετάζει το πώς η αυξημένη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο τόπος και το αν οι διασωληνωμένοι θα νοσηλευτούν εντός ΜΕΘ αυξάνει τη θνητότητα,
 
 
δηλαδή μειώνει τις πιθανότητες του ασθενούς να επιβιώσει. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ευρήματα, η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετιζόταν με 87% αυξημένη θνητότητα. Όπως σχολίασε ο Θ. Λύτρας στο twitter, «με άλλα λόγια, το αν θα επιβιώσεις της διασωλήνωσης φαίνεται πως εξαρτάται από το που ζεις, και σε ποια περίοδο (με τι φόρτο στο ΕΣΥ) έτυχε να αρρωστήσεις».
 
 
Σύμφωνα με την έρευνα, το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο «όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 700». Παράλληλα, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως «όσο περισσότεροι διασωληνωμένοι στο ΕΣΥ, τόσο αυξάνει κλιμακωτά η πιθανότητα θανάτου ανά μέρα νοσηλείας: +25% για >400, έως +57% για >800 ασθενείς».
 
  
  
Μάλιστα η διασωλήνωση σε νοσοκομείο εκτός Αττικής σχετιζόταν με +35-40% θνητότητα.
Ευτυχώς που στην Ελλάδα δεν έχουμε κομμουνισμό όπως δηλώνει και ο υπουργός υγείας, υπερασπιστής και υπηρέτης της δικτατορίας του Κεφαλαίου Θάνος Πλεύρης.
 
 
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιορδας, αποκαλύπτει σε μελέτη του ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα και πως το μη κομμουνιστικό ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Καληνύχτα σας....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου