Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ Κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής

 

 

Το γεγονός πως κυβέρνηση και δήμος «παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής» σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Οι νέοι περιορισμοί που ισχύουν από τις 20 Φλεβάρη στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου έρχονται για μία ακόμη φορά να αναδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν πήρε κανένα μέτρο μπροστά στο "τρίτο κύμα" της πανδημίας και τώρα κουνάει το δάχτυλο στους κατοίκους της περιοχής για την αύξηση των κρουσμάτων».

Επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση του Δήμου παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής, από τη στιγμή που:

  • Δεν επέβαλαν κανένα μέτρο ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων και κατ' επέκταση των οικογενειών τους, σε μια περιοχή μάλιστα που μεγάλος αριθμός εργάζεται στην κοντινή Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

  • Δεν έγιναν μαζικές προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, μετατρέποντάς το επιπλέον σε εμβολιαστικό κέντρο και επιβαρύνοντας το ήδη λειψό προσωπικό, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του δήμου, αλλά και των γύρω περιοχών.

  • Δεν εξασφάλισαν επαρκείς και κατάλληλες αίθουσες, αφήνοντας τους μαθητές σε υπόγεια με φεγγίτες για να αερίζονται, με 25άρια και 27άρια τμήματα στην πλειοψηφία τους.

  • Δεν έκαναν απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία.

  • Δεν έκαναν και συνεχίζουν να μην κάνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους εργασίας, χώρους εκπαίδευσης (εκπαιδευτικούς και μαθητές) συνολικά σε όλο τον πληθυσμό, ούτε βέβαια εξετάζονται όλα τα θετικά αποτελέσματα για το αν είναι από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς ποια είναι η διασπορά στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι τα 3 πρώτα κρούσματα αυτής της μετάλλαξης εμφανίστηκαν στο Κορδελιό τέλη Γενάρη. Από τότε δεν είδαμε να παίρνεται κανένα πρόσθετο μέτρο για τον εντοπισμό και απομόνωση των κρουσμάτων.

  • Δεν αύξησαν στόλο και προσωπικό ούτε δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες με τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τον δήμο -32, 32Α, 21- να είναι πάλι γεμάτα, φτάνοντας και σε πληρότητα 100% στις ώρες αιχμής».

Αντίθετα, «τα μόνα ουσιαστικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είναι για να ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να τους διευκολύνει να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους. Έκανε τη ζωή του λαού "κόλαση", ο οποίος εκτός από την πανδημία, είχε να αντιμετωπίσει την ανεργία, τις απολύσεις, τις αναστολές σύμβασης, την εντατικοποίηση της εργασίας, την αγωνία για την επόμενη μέρα. Οδήγησε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους σε απόγνωση».

Υπογραμμίζει πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή πρόταξε το ζήτημα της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού με συγκεκριμένες προτάσεις και ότι από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι και κάτω από τις μάσκες ο λαός μας έχει φωνή και δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως πρόσχημα για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου για τις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις.

«Κάνοντας πέρα τις δυνάμεις που σαν "λαγοί" της κυβέρνησης προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν», συνεχίζει η ανακοίνωση, «καλούμε τον λαό της περιοχής να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα του για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση, προκειμένου, έστω και τώρα, πριν φτάσουμε στο απροχώρητο και πριν θρηνήσουμε και άλλα πολλά θύματα, να αναγκάσει την κυβέρνηση ώστε:

  • Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της περιοχής. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Να βρεθούν και να εξασφαλιστούν κατάλληλες και επαρκείς αίθουσες για τους μαθητές της περιοχής.

  • Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Κέντρο Υγείας Ευόσμου που καλύπτει χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ρομά με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.

  • Κανένας εργαζόμενος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Έκτακτο επίδομα σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν, καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.

  • Επικαιροποίηση των Εκθέσεων Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου σε κάθε χώρο δουλειάς που θα λαμβάνουν υπόψη το σύνολο των κινδύνων κάθε επιχείρησης (πανδημία και άλλοι κίνδυνοι) και τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, καθώς και έλεγχοι για την ουσιαστική εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων προστασίας».

«Όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την πανδημία άλλο τόσο τα lockdown και οι απαγορεύσεις, θα αποτελούν ημίμετρα για την προστασία της υγείας του λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κορδελιού Εύοσμου.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου