Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Πανηγυρίζει προκλητικά για τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης στα σχολεία

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε θριαμβολογίες εκτός τόπου και χρόνου για το άνοιγμα των σχολείων επιδόθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παρά το γεγονός πως ούτε καν η «αυτοδιάγνωση» δεν έγινε χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από την πρώτη μέρα καταγράφηκαν 15.547 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ χιλιάδες άλλοι γονείς φοβήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο. Όμως, την ίδια ώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «αυξημένους ελέγχους» και για «αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας στα σχολεία», ενώ χαρακτήρισε «μεμονωμένες περιπτώσεις» τις καταγγελίες για μαθητές που δεν κατάφεραν να κάνουν self test, με ευθύνη της κυβέρνησης, είτε γιατί δεν βρήκαν στα φαρμακεία, είτε γιατί έπεφτε η πλατφόρμα, είτε γιατί δεν βρήκαν ούτε καν στα σχολεία.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, υπήρχαν μαθητές που δεν πήγαν στο σχολείο γιατί η έλλειψη μέτρων δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια. Επίσης, δημιουργούνται κενά από εκπαιδευτικούς που νοσούν και δεν αναπληρώνονται από κανέναν, με αποτέλεσμα να χάνονται επιπλέον διδακτικές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν παρά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή με τμήματα που αριθμούν μέχρι και 27 μαθητές ανά τάξη σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών μέτρων, όταν η επιστημονική κοινότητα επιμένει στην ανάγκη αποφυγής του συγχρωτισμού και τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση βοηθά στην ανάσχεση της πανδημίας, την ώρα που ο λαός εδώ και μέρες περιμένει στις ουρές της ταλαιπωρίας, πολλές φορές άδικα γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν τεστ και αναγκάζεται να καταφύγει σε φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βάζοντας ξανά το χέρι στην τσέπη.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου