Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στο «πόδι» σωματεία και φορείς για να μη μείνει στον δρόμο η λαϊκή οικογένεια


Συλλαλητήριο αύριο ενάντια στον πλειστηριασμό

 

Με νέο συλλαλητήριο αύριο, Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην οδό Πλάτωνος 3 στις Συκιές, Σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα για να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας.

Οι διοργανωτές, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες το απόγευμα, μπροστά στο σπίτι της οικογένειας, απηύθυναν κάλεσμα στα σωματεία, στους φορείς να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, ώστε να δυναμώσει η φωνή αντίστασης στον πλειστηριασμό που πετάει στον δρόμο μια τετραμελή οικογένεια, με ανάπηρη τη μητέρα και δύο παιδιά που σπουδάζουν.

Απαιτούν: Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γ.Ν., να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα αναπηρίας για την σύζυγό του, να παγώσουν και να διαγραφούν τα χρέη τους σε ΔΕΗ, νερό, θέρμανση και δημοτικά τέλη. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα για κάθε λαϊκή οικογένεια, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός.

Οπως ανέφερε ο Αγγελος Παπαθανασίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι ο κ. Γιώργος «δεν έχει καμία ευθύνη για την πολύχρονη ανεργία του και την αδυναμία του να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Αυτό που φταίει είναι η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις».

Η Μίνα Αγγελοπούλου, δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, σημείωσε ότι «ουσιαστικά δεν υπάρχει νομικό οπλοστάσιο ικανό να εξασφαλίσει ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν να δώσουν τίποτα». Πρόσθεσε όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «μπορεί να ασκηθεί ανακοπή κατά του πλειστηριασμού, αρκεί η τράπεζα να έρθει και να συναινέσει σ' αυτό και μάλιστα θα είναι πεδίο δόξης λαμπρό ακόμα και για την ελληνική δικαιοσύνη να αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των μικρομεσαίων, των λαϊκών στρωμάτων που αντιμετωπίζουν ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία και έχουν απέναντί τους πανάκριβες νομικές διαδικασίες».

Η Μαρία Σαΐτη, πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών Εικαστικού της Σχολής Καλών Τεχνών, ανέδειξε ότι οι φοιτητές «με την αλληλεγγύη και τη συμπόρευση με τα σωματεία και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους θα παλέψουμε για να εμποδίσουμε την έξωση της οικογένειας από το σπίτι της. Για να συνεχίσουν οι συμφοιτητές μας τις σπουδές μας».

Η Γεωργία Τριανταφύλλου, από τον Σύλλογο Γυναικών Συκεών και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, ανέφερε: «Είναι ένα λαϊκό σπίτι στη γειτονιά μας, που το χάνει μια οικογένεια για να κερδίσουν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών, που είναι οι ίδιοι που κόβουν το ρεύμα και στα δικά μας σπίτια και μας τσακίζουν συνολικά τη ζωή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου