Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στις 6 μ.μ. η πορεία για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πριν ένα χρόνο

 

 

Με τη μεγάλη πορεία στις 6 μ.μ. από το σημείο της δολοφονίας μέχρι τον Λευκό Πύργο κορυφώνονται οι  δράσεις που οργανώνονται σήμερα Τετάρτη, με αφορμή την τραγική επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Σε μαζική συμμετοχή στις καλούν το σωματείο «Εις το όνομα του Αλκη», εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης. 

Οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε η στυγερή δολοφονία να γίνει πραγματικά η αφορμή «να αλλάξουμε τον κόσμο», όπως τονίζουν, και καλούν να δυναμώσει ο αγώνας για αθλητισμό δωρεάν για όλο τον λαό, μακριά από επιχειρηματικές δραστηριότητες, που αποτελούν τη μήτρα της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ προετοιμάζουν σειρά δράσεων με σύνθημα «Το ποδόσφαιρο που θέλουμε δεν αφαιρεί ζωές, δίνει ζωή στον αγώνα για τις ανάγκες μας». Οργανώνουν κατάθεση λουλουδιών σήμερα στις 11 π.μ. στο σημείο της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού και διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ των Φοιτητικών Συλλόγων στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φλεβάρη, από τις 2 μ.μ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί επίσης σήμερα σε αποχές τις πρώτες ώρες, διαμαρτυρίες με πλακάτ στις αυλές, δρώμενα με τις τσάντες και ανάρτηση πανό σε όλα τα σχολεία. Στις 2 μ.μ. δίνει ραντεβού στο σημείο δολοφονίας του Αλκη, για κατάθεση λουλουδιών.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων ΣΕΤΕΠΕ, Οικοδόμων, Χημικής Βιομηχανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμάκου, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Ιματισμού, ΣΕΤΗΠ και της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, στις 10 π.μ. θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του Αλκη, στο σημείο της δολοφονίας.

Σε συμμετοχή στην πορεία καλούν επίσης η Καλεί και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα εργατικά Σωματεία στο κάλεσμα τονίζουν:

«Την Τετάρτη, 1 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού. Ένα χρόνο μετά οι αιτίες που γεννούν τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα είναι εδώ. Είναι εδώ τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό που οδηγούν στη δημιουργία στρατών για την υπεράσπισή τους. Είναι εδώ το σημερινό κράτος που για να εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα γίνεται όλο και πιο εχθρικό, εντείνοντας την καταστολή και την αυθαιρεσία απέναντι στο λαό, οδηγώντας μέχρι και στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός 16χρονου παιδιού για 20 ευρώ βενζίνη».

Σημειώνουν ότι «είναι εδώ οι ίδιες πολιτικές που χαρίζουν δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και την ίδια στιγμή ξεσπιτώνουν οικογένειες, αφήνουν παγωμένα τα σπίτια μας για την "πράσινή τους ανάπτυξη" και πως «αυτές οι πολιτικές ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στη ζωή με τα λίγα, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα».

Τα σωματεία δυναμώνουν τον αγώνα τους και καλούν όλους τους εργαζόμενους στη μάχη για αθλητισμό δωρεάν για όλο το λαό, μακριά από επιχειρηματικές δραστηριότητες που αποτελούν τη μήτρα της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου