Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Σε κρεσέντο ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών η δημοτική Αρχή λίγο πριν τις εκλογές

 

 

«Ενάμισι περίπου μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, η διοίκηση Ζέρβα βρίσκεται σε κρεσέντο ιδιωτικοποίησης - ξεπουλήματος υπηρεσιών του δήμου, παραβιάζοντας ακόμα και τη λογική ότι μια απερχόμενη διοίκηση δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, «λίγους μήνες πριν την εφαρμογή του νόμου (βλ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) για "άνοιγμα των αστικών συγκοινωνιών στην αγορά", ο Κ. Ζέρβας ξιφούλκησε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ. Λειτούργησε σαν "λαγός" του υπουργού Μεταφορών που λίγες μέρες μετά, δήλωνε το ίδιο, στη Θεσσαλονίκη». Τώρα, «μέσα στον Αύγουστο, με τη πόλη να "ζέχνει" από τα σκουπίδια, προσπάθησε να περάσει απόφαση για την ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας (συλλογή ογκωδών αντικειμένων), γεγονός που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων του Δήμου. Αφού αρνήθηκε να πάρει τα ελάχιστα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζόμενων (σε ένα δήμο - πρωταθλητή των εργατικών "ατυχημάτων"), ιδρώνει για να προωθήσει ιδιωτικά συμφέροντα, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση όσων έχει υποσχεθεί» δηλαδή την ιδιωτικοποίηση του συνόλου της καθαριότητας – ανακύκλωσης που ξεκίνησε επί δημαρχίας Μπουτάρη.

Έτσι, συνεχίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», προχθές ανακοίνωσε «πρόσκληση ενδιαφέροντος» για να αναθέσει σε ιδιώτες τη καταγραφή των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου και άλλων οργάνων του Δήμου γράφοντας «στα παλιά της τα παπούτσια» την «αξιοπιστία» των δημοσίων εγγράφων.

«Οι δικαιολογίες Ζέρβα για ελλείψεις προσωπικού πέφτουν στο κενό αν κάποιος αναλογιστεί την απαράδεκτη κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και κυρίως την άρνηση του να αρθρώσει έστω και ένα αίτημα για προσλήψεις προς τη κυβέρνηση. Συστρατεύεται στη πολιτική της μεθοδεύοντας και "καλλιεργώντας" την ανάγκη του ιδιώτη. Γι’ αυτό αποδείχθηκε "άξιος" του χρίσματος της»  υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι «ο Κ. Ζέρβας το μόνο που υπόσχεται προεκλογικά είναι να συνεχιστεί και ενταθεί το πάρτι των εργολάβων στις πλάτες των δημοτών. Αυτών είναι δήμαρχος και όχι του λαού της Θεσσαλονίκης».

Στέκεται στην σιωπή των άλλων δημοτικών παρατάξεων (με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων δήθεν ανεξάρτητων – αυτοδιοικητικών) που προκαλεί -όπως λέει- εντύπωση καθώς «δεν δικαιολογείται από τη καλοκαιρινή ραστώνη αλλά από το ότι κινούνται στην ίδια λογική του δήμου – υπηρέτη των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο δρόμος άνοιξε από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές διοικήσεις για ένα δήμο φορομπήχτη για το λαό – διαμεσολαβητή εργολάβων στους οποίους παραδίνεται η πόλη».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων. Να ορθωθούν εμπόδια στη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Οι βουλευτικές εκλογές έδειξαν το δρόμο, ποιος μπορεί να σταθεί εμπόδιο: μόνο το ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τομπουλίδη.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου