Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΔΥΕΘ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό στις 4 Οκτώβρη


Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό διοργανώνουν την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, η ΕΔΥΕΘ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το ΣΕΤΗΠ, το ΣΕΤΕΠΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών Κ. Μακεδονίας. 

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρουν:  

«Συνένοχους στον φόνο δεν θα μας έχετε!

Η φρίκη του πολέμου επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τον βομβαρδισμό του Λιβάνου ενώ σχεδιάζεται και χερσαία εισβολή στα εδάφη του. Σε μόλις 5 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, ενώ 90.000 εκτοπισμένοι προσπαθούν να σωθούν από τους τυφλούς βομβαρδισμούς.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που συμπληρώνει σε λίγες ημέρες ένα χρόνο, μετρώντας πάνω από 42.000 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος στην Ουκρανία διευρύνεται με την χερσαία εισβολή της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος στο Κουρσκ, με τη Ρωσία να απειλεί με τη χρήση πυρηνικών όπλων ακόμα και ως απάντηση σε επίθεση με συμβατικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς τα οποία η Ουκρανία ζητά την άδεια από ΕΕ και ΝΑΤΟ για να χρησιμοποιήσει.

ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εντείνουν την προπαγάνδα για να δικαιολογήσουν τη σφαγή και την επέκταση του πολέμου. Προσπαθούν λυσσασμένα να πείσουν τους λαούς να ταχτούν με τους σκοπούς του Ισραήλ και όταν η προπαγάνδα δεν πιάσει τόπο τότε επιστρατεύουν την καταστολή.

Όμως ο λαός ξέρει την πραγματική αλήθεια, ξέρει ότι ο σκοπός του Ισραήλ είναι να εξοντώσει όλους τους Παλαιστίνιους με στόχο να εκμεταλλευτεί τα εδάφη και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους προς όφελος των ισραηλινών μονοπωλίων!

Για αυτό και οι λαοί όλου του κόσμου έχουν δώσει τον τίτλο που αξίζει στο κράτος του Ισραήλ ως κράτος-τρομοκράτη. Γιατί μόνο ως τρομοκρατική ενέργεια μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ανατίναξη από το Ισραήλ βομβητών στο Λίβανο με θύματα χιλιάδες αμάχους στα σπίτια και στις γειτονιές τους.

Από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία, σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην απειλή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δεν τρομοκρατούνται αλλά απαντάνε συλλογικά και οργανωμένα!

Σε αυτό τον πόλεμο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και εμπλέκει τον λαό και τη χώρα σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες. Στήριγμα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελ. Λύση, όλα τα κόμματα που βαφτίζουν "νόμιμη αυτοάμυνα" τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, όπως πρόσφατα είπε και ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ. Όλοι μαζί δεν βγάζουν λέξη για την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, αφού εκεί δεν χωράνε οι δικαιολογίες για αυτοάμυνα. Μέσα στη φρίκη του πολέμου, σχεδιάζεται η δημιουργία αγωγού μεταξύ Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας βαμμένου στο αίμα των Παλαιστινίων. Δύο φρεγάτες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, η μία στο Λίβανο, η άλλη στην Υεμένη, με σκοπό την υποστήριξη του Ισραήλ. Η φρεγάτα στην Υεμένη κοστίζει για το λαό 500.000 ευρώ κάθε ημέρα που βρίσκεται εκεί, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για τη Δημόσια Υγεία.

Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι κάνουν μπίζνες με το κράτος-δολοφόνο, βγάζουν κέρδη από το μακελειό. Η "Motor Oil" έχει αναλάβει μέρος του ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού ώστε να συνεχιστούν οι σφαγές στη Μέση Ανατολή, ενώ την ίδια στιγμή δεν παίρνει μέτρα ασφάλειες για τουε δικούς της εργαζόμενους στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την έκρηξη και τον τραυματισμό οχτώ εργαζομένων της.

Τώρα πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά:

  • Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και την Ουκρανία.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλα τα στρατεύματα από Ερυθρά Θάλασσα, Λίβανο, Σαουδική Αραβία κλπ.
  • Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του  1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου