Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Προκλητικά προνόμια για γρηγορότερη κερδοφορία, οριακή η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του λαού

 

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στη Βουλή

 

Eurokinissi

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Παρά τις αλλαγές που όντως φέρνει η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο γενικός προσανατολισμός του (που βεβαίως δεν αφορά τις λαϊκές ανάγκες, αλλά την κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων) όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά ενισχύεται παραπέρα.

Σκοπός σας είναι να επιταχυνθεί η απορρόφηση των πόρων, οι οποίοι θα είναι όμως στενά προσδεδεμένοι στον προγραμματισμό και τις δεσμεύσεις του αντιλαϊκού Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα εξαρτάται δηλαδή πιο έντονα και θα εξυπηρετεί το σκέλος της συγχρηματοδότησης, πάντα στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου και των κριτηρίων που επιβάλλει η ανάλγητη πολιτική της ΕΕ, η γνωστή πλέον σε όλους επαίσχυντη πολιτική «κόστους - οφέλους», που απαξιώνει τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Ιεραρχείτε οτιδήποτε χρειάζονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και προωθεί η ΕΕ. Γι' αυτό συγκεντρώνετε στα χέρια του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών τον σχεδιασμό, τον έλεγχο και πολλά άλλα ακόμη.

Θέλετε να ξεμπερδεύετε με την όποια ευελιξία έστω υπήρχε μέχρι σήμερα στα Περιφερειακά Προγράμματα, και αυτό, βεβαίως, προβλέπουμε από σήμερα ότι θα έχει πολύ κακές συνέπειες, ειδικά στο θέμα των αναγκαίων υποδομών.

Μέσα και από αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείτε να παρέχετε κι άλλες διευκολύνσεις, προκλητικά προνόμια για ευκολότερη και γρηγορότερη κερδοφορία, που βέβαια εσείς την αποκαλείτε «προσέλκυση επενδυτών»!

Δεν είναι τυχαίο που και αυτό το νομοσχέδιο εντάσσεται στα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» του Ταμείου Ανάκαμψης, αυτού δηλαδή του «μνημονίου των μνημονίων», όπως σωστά το αποκαλεί ο ελληνικός λαός, τα ποσά του οποίου πάνε κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους για τις επενδύσεις κάποιων λίγων ισχυρών και όχι βέβαια για λαϊκές ανάγκες.

Τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ ακόμα τους έχετε στο «περίμενε». Καμία έκτακτη ενίσχυση, έστω για το διάστημα που παραμένουν απλήρωτοι, καμία ρύθμιση για να αποτραπεί το «κοκκίνισμα» των δανείων τους από τις τράπεζες. Και άλλα σχετικά που έχουν θέσει - και τα ξέρετε πάρα πολύ καλά - τα Σωματεία των εργαζομένων, των απολυμένων πλέον, της ΛΑΡΚΟ.

Δημόσια επένδυση θεωρείτε μόνο ό,τι φέρνει κέρδος σε κάποια αρπακτικά

Μιλάτε για δημόσιες επενδύσεις αλλά την ίδια στιγμή, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, η κατάσταση είναι οριακή. Προφανώς, βέβαια, εσείς δημόσια επένδυση θεωρείτε μόνο ό,τι φέρνει κέρδος σε κάποια αρπακτικά.

Ερχομαι από το Κέντρο Υγείας στην Καλλιθέα. Η κατάσταση που συνάντησα και που μου μετέφεραν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας είναι ενδεικτική των προβλημάτων που υπάρχουν σε όλο το ΕΣΥ. Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας που καλείται να εξυπηρετήσει σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας τρεις δήμους των νότιων προαστίων, με πληθυσμό που προσεγγίζει τις 220.000, ενώ υπάρχει επισκεψιμότητα από ολόκληρη την Αττική. Παρά την πολύ σημαντική προσφορά, με ιδρώτα, με κούραση, των υγειονομικών αυτού του Κέντρου Υγείας, όπως και άλλων, οι ελλείψεις και τα προβλήματα που γεννά η πολιτική σας, δηλαδή η πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, ορθώνει συνεχώς εμπόδια.

Η υποστελέχωση και του συγκεκριμένου, και όλων άλλωστε των Κέντρων Υγείας, σε σχέση με τις σημερινές αυξημένες ανάγκες, οι ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό, σε υποδομές, οδηγούν τους ασθενείς στα επίσης υποστελεχωμένα κι αυτά νοσοκομεία ακόμα και για την αντιμετώπιση ενός απλού περιστατικού, ακόμα και για ένα ράμμα. Και κάπως έτσι φρακάρουν τα πάντα και οδηγούμαστε στις γνωστές 12ωρες και βάλε αναμονές στα Επείγοντα, και στα υπόλοιπα γνωστά σε όλους προβλήματα.

Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι οι ασθενείς που αναζητούν ένα ραντεβού με γιατρό να περιμένουν ακόμα και μήνες, ιδιαίτερα σε ορισμένες ειδικότητες, και την ίδια ώρα οι γιατροί που υπάρχουν εκεί να μην παίρνουν ανάσα.

Ετσι, όλο και περισσότεροι ασθενείς οδηγούνται υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα, το οποίο φυσικά το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά... Αλλωστε είναι μέσα στις επιδιώξεις σας. Εδώ και τώρα σας λέμε να προχωρήσετε στη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, αφού καλύπτει πάγιες, συνεχείς ανάγκες. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν βέβαια στα Κέντρα Υγείας και στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας.

Και κοιτάξτε να μαζέψετε και λίγο τον «ρήτορα» που έχετε ξαμολήσει, αυτόν που έχετε υπουργό Υγείας, γιατί πραγματικά έχει ξεφύγει και εμείς σας λέμε ειλικρινά ότι δεν θα βγει σε καλό αυτό, γιατί ο κόσμος είναι «στα κάγκελα» με την κατάσταση στην Υγεία.

Του παραθέτουν τα προβλήματα οι εκπρόσωποι των γιατρών, οι ασθενείς, κάτοικοι των περιοχών, όπου βρίσκονται σε νοσοκομεία που επισκέπτεται ο ίδιος, και τους λέει «συμμορία της μιζέριας» - δικά του λόγια - και είναι όλοι ΚΚΕ, συμπληρώνει.

Το τελευταίο βέβαια δεν μας πειράζει καθόλου, απλά προς το παρόν δεν ισχύει, σας λέμε για ενημέρωσή σας, αλλά επειδή «επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως», δεν είναι μακριά η μέρα που θα γίνει και πραγματικότητα, και μάλλον δεν θα σας αρέσει...

Σας κάνουμε εδώ μέσα Ερωτήσεις με συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, όπως για παράδειγμα προχθές ο βουλευτής μας και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο Γιώργος ο Λαμπρούλης, για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, και αυτός απαντάει άλλα αντ' άλλων, βγάζει άναρθρες κραυγές για τη Σοβιετική Ενωση - πού τη θυμήθηκε, 35 χρόνια έχει πέσει η Σοβιετική Ενωση - και ό,τι άλλο βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του ή κατεβάζει στη στιγμή η κούτρα του εδώ μέσα. Αφήστε που εκτίθεστε κιόλας και με διάφορα μαργαριτάρια που αμολάει, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση και θέλει αρκετή ώρα να φάμε...

Αίσχος οι συγχωνεύσεις τμημάτων

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στην Παιδεία. Κυριολεκτικά έχουν γεμίσει τα e-mail της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας με υπομνήματα, με καταγγελίες, με αντιδράσεις φορέων των εκπαιδευτικών, των γονιών - στις διοικήσεις μάλιστα των οποίων σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται δικοί σας άνθρωποι, της ΝΔ - γι' αυτό το αίσχος που κάνετε με τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Βγήκε προχθές ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική εκπομπή και μας είπε ότι αδίκως διαμαρτύρεται όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, γιατί έχουμε λέει αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό 8 προς 1, ενώ στην Ολλανδία λέει είναι 16 προς 1. Τι να του πει κανείς...

Καταρχάς, εμείς καθόλου δεν αμφιβάλλουμε ότι μπορεί και στην Ολλανδία να είναι άσχημη η κατάσταση, αφού την ίδια αντιεκπαιδευτική πολιτική ως κράτος - μέλος της ΕΕ εφαρμόζετε και εσείς και οι αδελφές σας κυβερνήσεις ανά τας Ευρώπας.

Αλλά, τι συγκρίσεις είναι αυτές; Ο υπουργός Παιδείας εδώ στην Ελλάδα έχει δει ποτέ τον χάρτη της Ολλανδίας και της Ελλάδας, να τους συγκρίνει; Πόσα σχολεία σε νησιά, εκατοντάδες νησιά, και σε ορεινά χωριά, εκατοντάδες, χιλιάδες χωριά, έχει η Ολλανδία, την οποία τη διασχίζεις με ποδήλατο σε 6 ώρες το πολύ και χωρίς να κουραστείς; Γιατί δεν μας δίνει ο υπουργός π.χ. τον μέσο όρο μαθητών ανά τμήμα όχι πανελλαδικά αλλά στα αστικά κέντρα, για παράδειγμα εδώ στην Αθήνα, στην Αττική;

Εμείς δεν θα μιλήσουμε με στατιστικά, αλλά με στοιχεία από την πραγματική ζωή, από τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, από τα στοιχεία που έχουν δώσει οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι οι γονείς, αλλά και σας έχουν ήδη αναγκάσει σε κάποιες περιπτώσεις να πάρετε πίσω ήδη πολλές συγχωνεύσεις.

Την περασμένη Παρασκευή, γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του ενός τμήματος και τη λειτουργία τμήματος με 26 μαθητές, εκ των οποίων οι 6 έχουν διαγνώσεις για μαθησιακές δυσκολίες. Πηγαίνετε να τους πείτε όλους αυτούς για την Ολλανδία, να δούμε πώς θα αντιδράσουν...

Στον Πύργο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου κινητοποιείται για να ανακληθεί η συγχώνευση των δύο τμημάτων της ΣΤ' τάξης, από την οποία προέκυψε μια τάξη 25 μαθητών, εκ των οποίων οι 5 έχουν ανάγκη Παράλληλης Στήριξης! Και, βέβαια, για τη στήριξη όλων αυτών των παιδιών τοποθετείτε μόνο έναν εκπαιδευτικό ανά τάξη!

«Αυτή είναι η ευρωπαϊκή Οδηγία», απαντάει ο υπουργός. Να τη χαίρεστε την ΕΕ σας και τις Οδηγίες της, σας απαντάμε εμείς. Πρώτα τις διαμορφώνετε, τις λιβανίζετε, τις ψηφίζετε, και μετά, όταν έρχονται οι συνέπειες στην πραγματική ζωή, λέτε «τι να κάνουμε, έτσι είναι οι Οδηγίες», λες και ήρθαν από τον ουρανό.

Γιατί δεν υπερασπίζεστε την πολιτική σας έντιμα τουλάχιστον; Τη φοβάστε;

Βάλατε το ρεύμα στον τζόγο και τώρα αναρωτιέστε γιατί ανεβαίνει η τιμή

Εδώ έφτασε ο πρωθυπουργός να στέλνει νέα επιστολή στην κα φον ντερ Λάιεν, όπου κάνει τον ανήξερο για την αιτία της ακρίβειας στο ρεύμα.

Ακούστε τι της έγραψε επακριβώς: «Το σύστημα είναι τόσο πολύπλοκο και αδιαφανές, που είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοήσουμε τι ακριβώς επηρεάζει τις τιμές σε κάθε δεδομένη στιγμή. Εχουμε δημιουργήσει ένα ακατανόητο "μαύρο κουτί", ακόμη και για τους ειδικούς»!

Κυριολεκτικά η επιστήμη σηκώνει εδώ τα χέρια ψηλά. Πρώτα κάνατε όλοι μαζί το ρεύμα χρηματιστηριακό προϊόν, τζόγο δηλαδή, για να μιλάμε απλά Ελληνικά, και μετά αναρωτιέστε γιατί ανεβαίνει η τιμή.

Ας ανατρέξει ο πρωθυπουργός στους νόμους για την «απελευθέρωση» της Ενέργειας τους οποίους ψήφισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Αφού δεν ξέρει, να τον ενημερώσουμε ότι βασικό στοιχείο της πολιτικής αυτής είναι το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το «ιερό δισκοπότηρο» των ενεργειακών ομίλων, που τους εξασφαλίζει τεράστια βέβαια κέρδη και βυθίζει στην ενεργειακή φτώχεια, στην ακρίβεια τον ελληνικό λαό. Είναι επίσης η πολιτική της ονομαζόμενης «πράσινης μετάβασης», της οποίας είναι και σημαιοφόρος.

Και, φυσικά, εξακολουθείτε να εμφανίζετε τον πόλεμο στην Ουκρανία σαν κάποιον εξωγενή παράγοντα που συμβάλλει στην άνοδο των τιμών, αφού η Ουκρανία, λέτε, είναι πλέον «καθαρός σημαντικός εισαγωγέας»!

Κυβέρνηση - «συνήγορος» των εγκλημάτων του Ισραήλ

Μόνο που δεν λέτε ότι έχετε κι εσείς σοβαρή ευθύνη για τη διαιώνιση του πολέμου, αφού στέλνετε όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι και στηρίζετε όλες τις σχετικές πολεμικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αλλά, ξέρουμε... Θα μας πείτε ότι στηρίζετε τον αμυνόμενο... Δεν πείθετε όμως πλέον κανέναν. Οχι μόνο γιατί όλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν πια ότι η συγκεκριμένη, όπως και κάθε σύγκρουση μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων, έχει μόνο επιτιθέμενους, που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα καπιταλιστικά κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ και η καπιταλιστική Ρωσία με τους δικούς της συμμάχους.

Και επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι, δημοσιογραφίσκοι κ.λπ. θα παριστάνουν ότι ανατριχιάζουν όταν ακούνε όλες αυτές τις αλήθειες, να τους θυμίσουμε αυτό που όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν.

Οτι, δηλαδή, ακόμα και εκεί που διά γυμνού οφθαλμού υπάρχει επιτιθέμενος και αμυνόμενος, κατακτητής και λαός υπό κατοχή, θύτης και θύματα, και εκεί είστε για μια ακόμη φορά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, αφού η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ συνεχίζεται, και έχουμε και νέα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στον Λίβανο τώρα και που έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Λέω για τον Λίβανο, γιατί στην Παλαιστίνη είναι δεκάδες χιλιάδες πλέον, πάνω από 40.000. Πρόκειται για κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και με θύματα μόνο τους λαούς.

Και, βέβαια, τα προσχήματα περί «αυτοάμυνας», που επιστρατεύονται και πάλι για να δικαιολογήσουν και τα νέα εγκλήματα, έχουν προ πολλού καταρρεύσει. Γιατί ούτε στη Δυτική Οχθη, όπου δολοφονούν Παλαιστίνιους οι Ισραηλινοί, υπάρχει Χαμάς, ούτε στο Λίβανο προηγήθηκε καμία «7η Οκτωβρίου»...

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πραγματικά εγκληματικές ευθύνες, γιατί από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τον ρόλο του «συνηγόρου» των εγκλημάτων του Ισραήλ και προσέφερε, όλο αυτό το διάστημα, πλήρη πολιτική και στρατιωτική στήριξη στη διάπραξή τους. Με τον ίδιο κυνισμό, άλλωστε, την ώρα που το Ισραήλ ισοπέδωνε τη Βηρυτό ο πρωθυπουργός τόλμησε να μιλήσει ξανά, σε συνάντησή του με αμερικανοεβραϊκά λόμπι στη Νέα Υόρκη, για το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται». Ντράπηκε και η ντροπή...

Εχετε μπλέξει τη χώρα σε έναν επικίνδυνο πόλεμο στη γειτονιά μας, που μπορεί να γενικευτεί ανά πάσα στιγμή. Ευθύνες, βέβαια, έχουν και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που είτε με την υιοθέτηση των ισραηλινών επιχειρημάτων, είτε με την αφωνία τους, είτε με την πολιτική των ίσων αποστάσεων και την εξίσωση του θύτη με το θύμα, «βγάζουν λάδι» την πολιτική του Ισραήλ.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σ' αυτά τα εγκλήματα, στην πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, που στηρίζουν αυτά τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής, που ματώνουν εξαιτίας αυτών των σχεδιασμών. Να δυναμώσει το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο και διακοπή κάθε πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ εδώ και τώρα.

Πίσω από τον εφησυχασμό περί «ήρεμων νερών» πάτε να κρύψετε επικίνδυνες διευθετήσεις

Αντίστοιχα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει ο επικίνδυνος εφησυχασμός περί «ήρεμων νερών» στο Αιγαίο, πίσω από τον οποίο πάτε να κρύψετε τις απαράδεκτες διευθετήσεις που ετοιμάζετε υπό υπερατλαντική εποπτεία και οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα των λαών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας. Γιατί σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η προχθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, όπως και οι προηγούμενες πέντε βέβαια.

Ο,τι και να λέτε, οι πάντες καταλαβαίνουν ότι με αυτό το «παζάρι» και για λογαριασμό μεγάλων ομίλων αναζητείται ο δρόμος για την υποτιθέμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με θύμα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Οι συνεχιζόμενες διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους, η αμφισβήτηση των δικαιωμάτων ελληνικών νησιών, το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και η προκλητική ομιλία του Τούρκου Προέδρου, λίγο πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όπου έθεσε και θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους, αυτό ακριβώς αποδεικνύουν.

Και, βέβαια, επειδή οι αντιθέσεις των αστικών τάξεων και της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν ακυρώνονται, αλλά - ειδικά στο σημερινό διεθνές πλαίσιο - μπορούν να κλιμακωθούν και ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό οι λαοί χρειάζεται να επαγρυπνούν, κατευθύνοντας τον αγώνα τους ενάντια σε όλους αυτούς που υποσκάπτουν την ειρήνη και την ευημερία τους.

Και σε αυτά τα θέματα, όπως και στα υπόλοιπα, φυσικά, πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορεί να είναι - και είναι - μόνο ο ίδιος ο λαός, η νεολαία, και όχι εκείνα τα κόμματα που συναινούν στην πολιτική αυτή και από την τόση συναίνεση έχουν καταντήσει πολιτικό θέαμα τελικά, για να μην πω ανέκδοτο σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αυτή η πραγματικότητα δεν κρύβεται, παρά το γεγονός ότι έχουν πέσει από πάνω λυτοί και δεμένοι, όλο το σύστημα, διάφορα κέντρα και παράκεντρα, συμφέροντα, προκειμένου με το στανιό να πάρει τα πάνω του αυτός ο φθαρμένος πόλος της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας.

Εχουμε φτάσει στο σημείο όποιος ανοίγει το στόμα του και κάνει ένα σχόλιο για τον έναν ή τον άλλο δελφίνο, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο ΠΑΣΟΚ, να γίνεται τηλεοπτική είδηση, την ώρα που «ο κόσμος καίγεται», την ώρα που υπάρχουν τόσα λαϊκά προβλήματα και ξεδιπλώνονται σημαντικοί αγώνες έξω στους δρόμους, διεκδικήσεις, οι οποίοι αγώνες βέβαια είναι πάντα «θαμμένοι». Είναι όμως κι αυτή μία από τις πολλές υπηρεσίες της σοσιαλδημοκρατίας στο σύστημα και στην κυβέρνηση αυτή της ΝΔ.

Ομως, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να τα κρύβουν κάτω από το χαλί, είναι εδώ και τα πιεστικά λαϊκά προβλήματα και οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Είναι εδώ και η μόνη εναλλακτική διέξοδος για τον λαό και τη χώρα, η πραγματική, γνήσια εργατική - λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση, αυτή που προτείνει το ΚΚΕ. Είναι εδώ η πολιτική πρόταση, το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, το οποίο εμείς το καταθέτουμε ανοιχτά στον λαό μας, κάθε μέρα και μέσα στους αγώνες, όσους διεξάγονται αυτήν την περίοδο, και στους τόπους δουλειάς και στους τόπους μόρφωσης και στους τόπους κατοικίας, στις πόλεις και στα χωριά μας.

Αγώνες στους οποίους δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε, κόντρα στην άδικη και εχθρική για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού πολιτική σας.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου