Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις κατά των τραπεζών

Η Φρανκφούρτη λαμβάνει «μέτρα» για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης

Οι αρχές της Φρανκφούρτης αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από τις 16 ως τις 19 Μαΐου, καθώς απειλούν «να διαταράξουν τη δημόσια τάξη».

«Το σύνολο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων κινδυνεύει να απειλήσει ή να διαταράξει άμεσα τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», αναφέρει μια ανακοίνωση της δημαρχίας της πόλης.

«Το μπλοκάρισμα της πόλης στη διάρκεια των ημερών των κινητοποιήσεων ξεπερνά κατά πολύ τα λογικά πλαίσια και όσα μπορούν να ανεχθούν οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης», πρόσθετε.

Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ημερών δράσης κατά των πολιτικών λιτότητας, το Blockupy Frankfurt, μια κολεκτίβα κινημάτων της άκρας αριστεράς και κατά της παγκοσμιοποίησης, επιθυμούσε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες, αλλά και να οργανώσει διάφορες δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.

«Θα απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη γι' αυτή την απαγόρευση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Φράουκε Ντίστελρατ, εκπρόσωπος της Attac Deutschland, ένα από τα κινήματα του Blockupy Frankfurt.

«Η διαμαρτυρία δεν μπορεί να απαγορευθεί. Αυτό παραβιάζει το δικαίωμα στη διαδήλωση και την ελευθερία της έκφρασης», πρόσθεσε η Ντίστελρατ.

Το Blockupy Frankfurt αναμένει ότι στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 10.000 άνθρωποι, ενώ έχει δεσμευθεί ότι θα λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι το κίνημα θα είναι ειρηνικό, υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

Στις 31 Μαρτίου στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, την οποία είχε οργανώσει μια άλλη αντικαπιταλιστική κολεκτίβα, είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.

Από τον Οκτώβριο αρκετές δεκάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο κοντά στην ΕΚΤ στο πλαίσιο του κινήματος Occupy Frankfurt, το οποίο έχει εμπνευστεί από το Occupy Wall Street και τους Αγανακτισμένους της Ισπανίας και καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας.

πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου